De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 juni 2010

Activiteiten rond Wereldvluchtelingendag

20 juni is het weer zover: Wereldvluchtelingendag. Wereldwijd wordt stilgestaan bij het lot van vluchtelingen. Zo ook in Nederland.

Utrechtse Vluchteling Vrouwendag
In Buurthuis Hart van Noord in Utrecht vindt de tweede Utrechtse Vluchteling Vrouwendag plaats. Van 14.30 tot 19.00 uur is het buurthuis geopend. Er is theater, muziek en hapjes. Het thema is dit jaar ‘De weg naar succes’. De middag wordt georganiseerd door Quality Centre Vluchtelingvrouwen.

Festival Mundial in Tilburg
Het Leijpark in Tilburg staat het hele weekend in het kader van Festival Mundial. Met optredens van onder andere Staff Benda Bilili (Congo), Dicko Fils (Burkina Faso) en Ikobe (Rwanda) belooft het wederom een mooi feest te worden.

Verwendag op asielzoekerscentrum in Nijmegen
Vluchtelingen en Nieuwkomers Zuid-Gelderland (V&NZG) organiseert op 20 juni in het Nijmeegse asielzoekerscentrum een verwendag voor de bewoners. De stagiaires van de stichting hebben de dag op poten gezet. Verder is er samenwerking gezocht met Stichting De Vrolijkheid en de Somalische Vereniging in Nijmegen. De gemeente is aanwezig en het COA heeft de ruimte beschikbaar gesteld.

Debat over de rol van vluchtelingen
Op maandag 21 juni is er in Utrecht een debat over de rol van vluchtelingen. Welke mogelijkheden hebben vluchtelingen om zich te laten zien? Wat kan een vluchteling anno 2010 bijdragen? Tijd: 20.00 - 21.30 uur Locatie: Tumult, Domplein 4/5, Utrecht. Voor aanmelden en meer informatie: www.tumultdebat.nl

Manifestatie in Eindhoven
Vluchtelingenorganisaties uit Eindhoven organiseren op zaterdag 19 juni een manifestatie op het Catherinaplein in Eindhoven. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er hapjes en muzikale optredens. Speciaal voor kinderen is er poppenkast. Ook worden ballonnen opgelaten en kaarten geschreven voor vluchtelingen in detentie. Het hele weekend door wordt in moskeeën, kerken en bij politici in Eindhoven aandacht gevraagd voor uitgeprocedeerde vluchtelingen in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.dagvandevluchteling.nl

Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator