De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 juni 2010

Kamerstuk 5655163 inspectierapport doorlichting detentiecentrum Zeist

Dit is het rapport over het Detentiecentrum zelf http://www.justitie.nl/images/aanbieding%20ISt%20onderzoek%20doorlichting%20DC%20Zeist.doc_20584_tcm34-285260.pdf?cp=34&cs=580

Let met name op hoofdstuk 6 over het voorbereiden van terugkeer (pagina 71-76). Opmerkelijk om te zien dat vreemdelngen dat niet kunnen voorbereiden door zelf informatie op internet op te zoeken of e-mails te sturen. Ook blijkt het Juridisch Loket onvoldoende bekend en de functie van terugkeerfunctionaris is niet afgebakend. Op zich een interessant stuk om te lezen hoe de voortgang daar gaat. Ook handig in procedures. Je ziet bijvoorbeeld dat na een intake gesprek er geen geregeld georganiseerd contactmoment meer is met een terugkeerfunctionaris. En dat de vreemdeling zelf weinig kan doen. Dus hoe zo actieve medewerking geven? Dit terwijl de IND vaak ter zitting aanvoert dat de vreemdeling niets doet om de bewaring te beperken door zelf stappen te nemen ter terugkeer.

Bron: justitie.nl

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator