De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 juni 2010

Celstraf voor inzet illegalen

Twee mannen (42 en 48) zijn door de Haagse rechtbank veroordeeld tot celstraffen van zeven en negen maanden voor de inzet van illegalen via hun inmiddels failliete uitzendbureaus IBA en ABD aan de Lage Rijndijk in Leiden. Een derde medeverdachte (43) kreeg voor zijn aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden opgelegd. Alle drie de verdachten zijn uit Den Haag afkomstig.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben de mannen, die tot 2007 drie jaar kantoor hielden aan de Lage Rijndijk, voor 1,3 miljoen euro aan belastingen en premies ontdoken. Dat deden zij door op grote schaal illegalen aan het werk te zetten. Die werden onder valse naam en met valse identiteitspapieren in de administratie verwerkt. In een enkel geval zou gebruik zijn gemaakt van een gestolen paspoort. Ook de manurenstaten klopten niet. De mensen wier namen in de administratie voorkwamen, zeiden dat zij nooit voor de uitzendbureaus hebben gewerkt.

De opgelegde straffen zijn aanzienlijk lager dan geëist tijdens de strafzitting twee weken geleden. Tegen de hoofdverdachte (48) had het OM een jaar en acht maanden gevangenisstraf geëist. Zij medeverdachte (42) hoorde een jaar en vier maanden cel tegen zich eisen. De man met het geringste aandeel kreeg overeenkomstig de eis een voorwaardelijke straf opgelegd.

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/leidenenregio/article6164893.ece/Celstraf-voor-inzet-illegalen

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator