30 juli 2015

Debatvraag: "Vindt U dat een asielzoeker dankbaarheid UPDATE zou moeten tonen naar het land dat hem of haar heeft opgevangen? Zo ja hoe zou zich dat moeten vormgeven? Zo nee waarom niet?

"Vindt U dat een asielzoeker dankbaarheid zou moeten tonen naar het land dat hem of haar heeft opgevangen? Zo ja hoe zou zich dat moeten vormgeven? Zo nee waarom niet?"

 Zin in te komen meepraten  en u zit op Linkedin? Wordt dan lid van de Linkedin groep "Vreemdelingenrecht" en lees wat andere leden hebben geschreven en geef wellicht ook uw eigen mening.

De groep Vreemdelingenrecht is er voor iedereen die qua (vrijwilligers)werk of studie wat heeft met vreemdelingenrecht en inburgering. Van IND-er tot tolk tot taalmaatje tot advocaat.

Geen lid van Linkedin? Ook hier onder dit bericht kan u meepraten middels het reactieformulier.

UPDATE nav de Linkedinsicussie:

Daar kwam onder meer dit langs. Wellicht leuk om over na te denken.

"- Dankbaarheid tonen is wat anders dan dankbaar zijn"
"- Als iemand de taal leert, gaat werken en zich aan de wet houdt doet hij wat je van iedere burger verwacht en dat is voldoende".



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind dat een asielzoeker dankbaarheid mag tonen als hij/zij dat zo voelt. En dat mag op zijn/haar eigen manier. Van mensen verwachten dat zij dankbaarheid tonen is niet realistisch en draait gegarandeerd uit op teleurstellingen. Dat kan ook nooit de bedoeling zijn van een asielprocedure. Dankbaarheid als voorwaarde is überhaupt nooit het juiste vertrekpunt als je mensen wilt helpen.

Anoniem zei

Dankbaarheid? Moet er nu iets tegenover staan voor het verlenen van humanitaire hulp? Is het niet meer dan normaal om als mens zijnde anderen te helpen? Het is niet meer dan humaan om anderen te helpen die ongewild in een gevaarlijke, slechte situatie zitten en dankbaarheid kan/mag daarom niet aan de orde zijn. Dankbaarheid is alleen van toepassing wanneer er geen enkel reden is in welk opzicht dan ook om een ander in nood te helpen. De vluchtelingen hebben niet gewild om hun eigen land te verlaten en zich te storten in een onmenselijke reis met de nodige gevaren naar een onbekende, vreemde en mogelijk uitzichtloze bestemming en onzekere toekomst. Van een medemens dankbaarheid eisen omdat hij/zij genoodzaakt! is om eigen huis en haard te verlaten ivm gevaarlijke situatie in eigen land, is niet meer dan neerkijken op een ander die het niet goed heeft. Dankbaarheid verwachten of eisen is niet meer dan een trap geven aan iemand die ongewild in een slechte, gevaarlijke situatie is beland. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden.

vreemdelingenrecht.com zei

UPDATE nav de Linkedinsicussie:
Daar kwam onder meer dit langs. Wellicht leuk om over na te denken.
"- Dankbaarheid tonen is wat anders dan dankbaar zijn"
"- Als iemand de taal leert, gaat werken en zich aan de wet houdt doet hij wat je van iedere burger verwacht en dat is voldoende".

Aanbevolen post

Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...