De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 juli 2015

Sneller verblijfsvergunning voor christelijke asielzoeker uit Iran

 Christelijke asielzoekers uit Iran komen voortaan sneller in aanmerking voor een verblijfsvergunning.

Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft de Kamer dindag gemeld dat hij het asielbeleid voor Iraanse christenen wijzigt.

Aanleiding daarvoor is een nieuw ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken over de „ernstige” situatie van onder anderen christenen in Iran. „Zij worden door de autoriteiten beschouwd als een bedreiging voor de nationale veiligheid wanneer ze actief zijn voor ”nieuwe kerken” of anderen proberen te bekeren”, aldus het ambtsbericht. „Leden van huiskerken ondervinden in het bijzonder problemen.”

Drie groepen christenen staan in Iran bloot aan systematische vervolging: christenen die evangeliseren, leden van huiskerken en tot het christendom bekeerde moslims die openlijk hun geloof belijden door bijvoorbeeld kerkdiensten bij te wonen.

Nu christelijke asielzoekers uit Iran worden aangemerkt als risicogroep, wordt het voor hen tijdens de asielprocedure gemakkelijker om aannemelijk te maken dat ze gegronde vrees hebben voor vervolging na terugkeer naar Iran.

Bron: Het Reformatorisch Dagblad  http://www.refdag.nl/nieuws/politiek/sneller_verblijfsvergunning_voor_christelijke_asielzoeker_uit_iran_1_927837

 

 


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator