De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 juli 2015

Uitzetten van vreemdelingen naar Marokko weer mogelijk


Er is weer zicht op uitzetting van vreemdelingen binnen een redelijke termijn naar Marokko. Daarom mocht de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie een Marokkaanse man in zogenoemde vreemdelingenbewaring stellen.
Dit blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (8 juli 2015) op het hoger beroep van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie tegen een uitspraak van de rechtbank Den Haag. Zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn is een voorwaarde voor de staatssecretaris om een vreemdeling die geen verblijfsrecht heeft in Nederland in bewaring te mogen stellen. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Toezegging Marokkaanse autoriteiten

Uit een brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 6 mei 2015 aan de Tweede Kamer blijkt dat de Marokkaanse autoriteiten hebben toegezegd per direct te zullen meewerken aan de gedwongen terugkeer van Marokkaanse vreemdelingen. Vervolgens zijn enkele vreemdelingen gepresenteerd bij de Marokkaanse autoriteiten, die hebben laten weten hun aanvragen voor een laissez passer in onderzoek te nemen. Zo'n laissez passer is bij een vreemdeling zonder paspoort nodig om hem te kunnen uitzetten. Naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak verlenen de Marokkaanse autoriteiten hiermee weer medewerking aan het verkrijgen van de documenten die voor uitzetting nodig zijn.

Gewijzigde omstandigheden

Onder deze omstandigheden is er weer zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn naar Marokko. Begin april jl. lag de situatie nog anders. Toen oordeelde de Afdeling bestuursrechtspraak nog dat geen vreemdelingen konden worden uitgezet.
Uitspraken: ECLI:NL:RVS:2015:2189

 Hier gevonden: https://www.rechtspraak.nl/Actualiteiten/Nieuws/Pages/Uitzetten-van-vreemdelingen-naar-Marokko-weer-mogelijk.aspx


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator