De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 juli 2015

"Sekaye, de asielzoeker die niet mocht blijven maar ook niet weg kon"


Een verblijfsvergunning kreeg hij niet en terug naar Ethiopië kon hij ook niet. Sekaye Melese (59) had geen papieren om zijn identiteit vast te stellen en zo leefde hij 13 jaar lang een uitzichtloos bestaan in Twente. Toch maakte hij zich nuttig en geliefd onder zijn dorpsgenoten, die gisteren voor een waardige uitvaart van de uitgeprocedeerde asielzoeker zorgden.
 
Site Borneboeit.nl
Honderd tekstboekjes zijn er gedrukt voor de afscheidsviering van Sekaye Melese. Maar dat zijn er niet genoeg. Zo'n 150 inwoners van Borne en Hertme zitten in de banken van de Stephanuskerk als om klokslag half elf de kist wordt binnengedragen.

Uit de speakers klinkt muziek uit de Ethiopisch-koptische kerk, waartoe Sekaye Melese behoorde. In Hertme, het kerkdorp van Borne, deed Sekaye vrijwilligerswerk in de kerk en in het openluchttheater. En hij hielp bejaarde bewoners bij het onderhoud van hun tuintje. Dat maakte hem een bekende en geliefde verschijning.

Lees verder in het AD hier: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4101773/2015/07/16/Dorp-betaalt-begrafenis-van-superaardige-asielzoeker.dhtml

Malese zat 'vast' in Nederland. Hij was uitgeprocedeerd, maar kon ook niet terug naar Ethiopië. De Immigratie- en Naturalisatiedienst wees Maleses verzoeken om een verblijfsvergunning tot drie keer toe af. Hij kwam zonder paspoort en via omzwervingen naar Nederland toe. Pogingen om in Ethiopië aan een kopie van zijn paspoort te komen, liepen op niets uit. ''Lees verder in Metronieuws: http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/07/dorpsgenoten-geven-gul-voor-uitvaart-asielzoeker

Noot: Zo te zien iemand van een paar jaar na het Generaal Pardon. Wat ik me dan afvraag is waarom er geen / of er een aanvraag is ingediend voor "buiten schuld Nederland niet kunnen verlaten". Dat kan wel eens succesvoller zijn dan 4 asielverzoeken. Dan moet er wel worden aangetoond dat geen land je terug wil nemen. Ik denk hier aan Ethopie, Eritrea en Kenia.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator