Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Reactie op discussie nav "Life in Limbo" artikel

Beste dames en heren Anoniem, (De reageerders op het eerdere stuk hierover)

Misschien doordat ik al sinds 1995 met asielzoekers werk vind ik het een wet van Meden en Perzen (Iraki's en Iraniers) dat de meeste mensen niet voor hun lol vluchten en de naarste dingen meemaken onderweg. Zelfs als zou iemand puur voor economische redenen deze kant op zijn gekomen dan kan ver van eigen cultuur en vrienden en familie toch hard vallen. Ik ga er van uit dat jullie allemaal bekend zijn daarmee en ga daar verder niet op door. Mijn probleem is niet met asielzoekers maar met de schrijver van dit artikel.

In mijn optiek appelleert hij aan onderbuik gevoelens die bij zijn eigen achterban leven en haalt hij dingen uit zijn verband waardoor alles heel erg negatief wordt. Mijn reactie was dan ook "Als dat zo is wat kom je hier dan nog doen?"

Zo wordt de suggestie gewekt dat wij asielzoekerscentra geen vluchtelingenKAMP noemen vanwege de Tweede Wereldoorlog. Toch is er hier op het moment in de stad een jeugdvakantieKAMP en gaan tieners op vakantieKAMP.

Hij zegt dat de Afghanen minstens 10 jaar en soms wel 20 jaar op een beslissing moeten wachten. Dat is echt onzin. Ja wellicht is iemand 20 jaar aan het procederen geweest met herhaalde asielaanvragen op herhaalde asielaanvraag en had hij toen het geluk dat er een Generaal Pardon of een Kinderpardon kwam maar we weten allemaal dat procedures hier geen 10 jaar duren.

Er wordt geklaagd dat een bezoek aan een psychiater slechts 10 minuten duurde. Onze bezoeken aan een huisarts en zelf mijn controles bij chirurgie nemen niet meer tijd in. Er wordt op geen enkel moment gerefereerd aan het feit dat de asielzoeker gratis gebruik kan maken van een psychiater. In veel landen moet je daarvoor stevig betalen en ik geloof ook hier bij een basispakket.

Dat je geen Nederlandse les krijgt aangeboden is volgens mij al onder Teeven veranderd maar in het asielzoekerscentrum waar ik in 2006 werkte was gewoon een studieruimte en via organisaties worden er allerlei gratis lessen aangeboden.

"The Aliens Act 2000 (effective April 2001) has made the process more efficient requiring that the IND make a decision on refugee cases within six months. However, most of the time the IND fails to meet the set deadline. “According to the act, IND has to compensate the aggrieved party if it fails to come up with a decision within the stipulated period but since most of the refugees are not educated and are fearful of expulsion, they choose not to pursue the IND in the court of law,” the lawyer said." Ja daar hebben ze dus u voor. En gratis.

"Refugees are generally skeptical about the lawyers assigned by the government. They believe the lawyers side with the government instead of the refugees and that is the reason they are hesitant about sharing their concerns and frustrations. The lawyers in the asylum procedure do nothing more than oversee paperwork making application corrections after the interviews. The lawyers instruct clients to be direct in their answers to the questions asked by the IND officials."  ja ik geloof zeker dat mensen eerst wantrouwig zijn tegen zomaar een gratis aangeboden advocaat. In veel landen is Legal Aid als het er al is slecht. Het is echter aan de advocaat om dat vertrouwen te winnen en dat lukt meestal prima. Vluchtelingenwerk speelt daar ook een positieve rol in. Maar die opmerking dat advocaten niets doen dan kijken of de aanvraag is ingevuld en het gehoor nakijken en tegen de vreemdeling zeggen dat ze vooral duidelijk moeten zijn is weer een voorbeeld van de zure toon van dit artikel. Dat is misschien wat een advocaat doet wanneer iemand gelijk asiel krijgt omdat zijn verhaal zonneklaar is, maar een goede advocaat is heel veel tijd kwijt aan het voeren van de procedure als er een voornemen tot afwijzing is of een negatieve beslissing. Dus dit slaat ook weer nergens op.

"The lawyer agreed that delays in the asylum procedure not only encourage illegal work in the Netherlands but also encourages refugees, mostly from Iran and Afghanistan, to convert to Christianity. The common perception is that Christian converts and homosexuals get decisions expedited averting the long waits for months and years". Dit is zelfs iets waar ik me boos om maak. Iemand uit een Moslimland waar Christenen en Homo's uit vluchten suggereert dat door de Nederlandse procedure mensen Christen worden. Dat homo's en Christenen worden voorgetrokken met snellere procedures. HALLOOOO Als je homo of Christen bent in een bepaald land loop je zo duidelijk gevaar dat daarom je asielaanvraag inderdaad direct wordt ingewilligd. Moeten we dat discriminatie noemen?

"The IND stance on the delays in the decisions is that it is overwhelmed by the arrivals of large number of refugees from Syria and Eritrea. “The IND believes that cases of Syrians and Eritreans are their priority to accelerate the family’s reunion because the political situation in these countries is worse than most. Delays in cases of refugees from countries like Pakistan, Afghanistan, Iran, etc. is normal but it does not mean they are not taken seriously. The IND works very hard to make sure the decisions are made within the given timeframe,” said a lawyer who closely works with the IND, adding that in most cases the delays happen when the refugees challenge the IND decision in court and refuse to leave the country."  Ja daarom heeft de IND zoveel extra personeel in dienst genomen. Ik vind het ook de suggestie wekken dat die andere landen worden voorgetrokken. Het laten nareizen van een gezin van een erkende vluchteling dat in gevaarlijke omstandigheden kan zijn achtergebleven is toch wel ernstiger dan dat van iemand die al veilig in Nederland in de asielprocedure zit.

Het hele artikel is doordrenkt met negativiteit ten aanzien van de Nederlandse asielprocedure. Nergens worden de positieve dingen genoemd. Dat mensen gratis onderdak en leefgeld en een gratis dokter en advocaat krijgen. Hulp krijgen van Vluchtelingenwerk. Mogen studeren via het AUF. Nergens wordt genoemd dat je als erkende vluchteling een huis krijgt terwijl een ander jaren op een wachtlijst komt. En is het niet ook zo dat een vluchteling wel nog gratis inburgeringslessen krijgt terwijl verder iedereen moet betalen? Sociale Zaken die je een lening geeft om het huis in te richten. Een uitkering om van te leven terwijl je inburgert en een baan zoekt. Maar bovenal een plek ver van oorlog en vervolging. Een plek waar je mag zijn wie je bent zolang je je aan de Nederlandse wetten houdt. Waar je na 5 jaar Nederlander kunt worden en mag stemmen voor de Tweede Kamer of zelfs parlementslid kan worden.

Niets van dat alles wordt genoemd. En wat wordt genoemd wordt vaak in een heel negatieve versie gegeven. Dus persoonlijk vind ik het een enorm zuur stuk. Deze houding kan bij nieuwe inwoners die hier als vluchteling komen het gevoel doen postvatten dat ze toch maar klote worden behandeld hier. En daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het ook zeer negatief voor die vluchtelingen zelf. Als je ergens opnieuw moet beginnen kan je wel gaan schoppen maar dankbaar zijn dat je eindelijk veilig bent helpt misschien veel meer met je leven weer op de rails zetten en inderdaad weer verder gaan en mogen leven. Zeker bij mensen die veel hebben moeten achterlaten in hun eigen land vind ik het gevoel geven dat ze hier ook nog eens slecht worden behandeld erg contraproductief.


Maar dat is maar mijn mening. U mag gerust een andere hebben :)


PS: De laatste meneer of mevrouw Anoniem zei dat een mens pas ergens mee over mee kan praten wanneer je het zelf hebt beleefd. Ook ik had in mijn leven een moment waardoor alles anders werd en een hoop vaarwel moest worden gezegd. Ik kom nog geregeld mede-patienten tegen. Sommigen zijn allemaal bezig met het glas half leeg. Anderen zijn dankbaar dat ze in ieder geval nog leven en zien het glas half vol. Persoonlijk ben ik iemand in die laatste groep en ben ik op mijn manier gelukkig. Zo'n zelfde iets zie ik bij oud clienten. Degene die hun glas minstens half vol zien, dankbaar zijn voor wat ze hebben, bereiken uiteindelijk veel meer en zijn veel gelukkiger.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Marokkaanse clienten? Dan is dit een leuk boek om te lezen en hebben jullie wat te praten over Marokkaanse geschiedenis

In het Nederlands en in het originele Engels verkrijgbaar
Bookreview: "The tenth gift" A woman is abducted to become a slave in Morocco in the 16th century. In the 20th century a descendant retraces her story. A year ago I read a book written by a British lady who explained she had written a prior novel about white slavery in Morocco and when she was doing research in Morocco she fell in love with a Moroccan guy. When I saw that this earlier novel was for sale I bought it. Reading I discovered that the story started in Mousehole in Cornwall. Mousehole the place one of my Facebook lived. So I mailed her and Sue said: "I know. I know the lady and her Moroccan husband." Talking of living in a small world.

That small world is also a theme in the book itself. The leading lady is given a book by her boyfriend on the evening of him breaking up with her. Reading is she discovers notes in it written in the 17th century by a young woman from Cornwall. It turns o…

Britse rechter over de vraag of bij herhaalde aanvraag opvang moet worden geboden (uitspraak)

182.
No fair-minded person would be unsympathetic to the practical difficulties faced by the hard-pressed officials who have to deal with a large number of “fresh” asylum applications at the same time as applications for section 4 support. All judges of the Administrative Court will themselves have seen purported “fresh” submissions which are no such thing and submissions which, in their presentation, are voluminous and unfocused. I have certainly seen submissions of that nature in my judicial capacity and that is why the suggestion that only about 15% of such submissions ultimately are found to be true “fresh” submissions within Rule 353 comes as no real surprise. Equally, it would be wrong not to acknowledge that the formulation of guidance to case owners dealing with such matters must undoubtedly be a difficult task. Furthermore, the resources available to deal with these matters doubtless face the same constraints that every other publicly-funded task faces at present.

183.
Howeve…

COVID: Are The Netherlands forgetting to be lenient and take measures for their legal immigrants? (visa free travellers, searchyear students)

Corona as it is called in The Netherlands changed the Dutch landscape. Most of us are working from home and people social distance. So far we seem to be able to cope. However now the dust settles a bit and the most urgent matters have been dealt with problems emerge for the group that had been here legally and was taking care of themselves but now still are stuck in The Netherlands and on the other hand see all kind of institutions in a Corona-sleep.

I heard rumoured (from an international webinar) that several countries created a solution to prevent people to become illegal). Both Portugal and Italy have new COVID residence permits for people working in certain areas. Italy got into trouble because migrants had left when the pandemic started and there were no people available to pick the harvests. Australia created a Temporary Covid Activity Visa for people working in Healthcare, Agriculture, Food-processing and Agriculture.
New Zealand automaticity renewed the residence permits in e…

Startup visa for Italy

Italy offers a streamlined visa program for foreigners intending to set up an innovative startup or to join an already established startup https://www.mazzeschi.it/italy-startup-visa/. In addition, Italy provides a favourable environment for the establishment and the development of innovative companies, thanks to the generous incentive scheme provided by the government https://www.ice.it/en/markets/united-kingdom/smart-start-italy-most-generous-incentive-scheme-start-ups-world
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingen…

Searchyear permits and COVID-19 / Corona -- Zoekjaar en Corona

A group of people who are in The Netherlands with a Zoekjaar-residence permit (a permit that allows you a year in The Netherlands while you look for a job there) are lobbying for an extension of their permit now exceptional circumstances with Corona and a semi-lockdown are making it very difficult for them to find that job.

But what are the legal remedies when you cannot fly back home but overstaying might see you in trouble with your insurances and maybe a mark on your immigrational future?


Situation 1: Your Zoekjaar permit is still valid for over 3 months

Use your time to apply for jobs. Are you familiar with http://www.academictransfer.com? In The Netherlands a Phd position is a paid job and comes with a residence permit. Also read up on doing an extra Master as also studying comes with a permit and while you study you can go and look for a Kennismigranten or Research job as well.
In the meantime lobby at parliament and talk with journalists but focus on job-hunting.

Situation 2: Yo…

Vacature bij de IND in team over verlies van nationaliteit en het Tjebbes-arrest

Je gaat werken in een klein specialistisch team dat zich bezig houdt met de unierechtelijke evenredigheidstoets bij verlies van het Nederlanderschap. Dit is voor de IND een nieuwe werksoort waarin kennis van zowel het nationaliteitsrecht als het EU-recht samenkomen. Voor jou betekent dat een uitdaging om mee te denken over en mee te doen aan de opbouw van een vakkundig en efficiënt team. Een mooie uitdaging in een dynamische omgeving!!

Je beslist in eerste aanleg en vervolgprocedures.

Eerste aanleg

Je analyseert het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten, aan de hand van beleid, instructies, en jurisprudentie en maakt een afweging van belangen. Op basis hiervan stel je een beslissing op. Tijdens je werkzaamheden wissel je informatie uit met collega’s en met ketenpartners en verstrek je informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.

Vervolgprocedure

Op basis van jouw controle van het dossier en de juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kun…

"Morocco, maybe" - leuk boek voor mensen met veel Marokkaanse clienten of wie er zelf zijn geweest

For those who ever visited Morocco and did the "Royal cities"- tour around the country this book is a feast of recognition as we say in Dutch. But the book offers so much more.


Sara is a young corporate attorney who ruthlessly goes for the kill to further her career. In this case to stop an archaeological dig in Afghanistan so her client a Chinese mining corporation can start mining.


But when she attends a charity function with her fiancé Nathan it is clear that her life is very "empty". She is the only one who takes the time to go and look at the artwork from Afghanistan, the rest is discussing golf. Her fiancé does not bother to have a look even when Sara used to study Art and he must know it is something that hugely interests her. There is only one other person interested in the art, a handsome man. He advises her to bid on the trips in the auction and that is what she tells her fiancé Nathan to do. To be flabbergasted that the guy she chatted with at the art e…

Duitsland stopt met het leggen van Dublinclaims voor Syrische asielzoekers die via een ander EU-land zijn ingereisd

Dublin-Prüfung für syrische Flüchtlinge ausgesetzt 25.08.2015 - 18:25 Uhr
Berlin/Brüssel (dpa) - Deutschland will syrische Asylbewerber nicht mehr in andere EU-Länder zurückschicken, über die sie in die Europäische Union eingereist sind. Eine neue Regelung im Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sieht vor, dass das Dublin-Verfahren für Syrer ausgesetzt wird. Normalerweise wird bei jedem Asylbewerber zwingend geprüft, ob er zuerst in einem anderen Land europäischen Boden betreten hat. Ist dem so, muss der Betroffene eigentlich dorthin zurück. Darauf wird bei Syrern nun offiziell verzichtet. Es gelten aber ohnehin schon seit Monaten gelockerte Vorgaben für Flüchtlinge aus dem Krisenstaat. Die sogenannte Dublin-Verordnung sieht vor, dass derjenige Mitgliedstaat für ein Asylverfahren zuständig ist, in dem ein Asylbewerber erstmals europäischen Boden betritt. Die Prüfung ist aber aufwendig. Auch der Prozess der Rücküberstellung eines Flüchtlings an…

Britse uitspraak over Azeri alleenstaande moeder met kind van gemengd ras (uitspraak met landeninfo))

Het gaat hier om een zaak waarbij een Christelijke Azeri dame met een moeder die na tweede huwelijk moslim is geworden naar de Caribbean gaat en daar zwanger wordt van een zwarte meneer. Ze krijgt een koffiekleurig kindje en vraagt in Engeland asiel aan omdat ze volgens haarzelf zo problemen in Azerbeidzjan zal krijgen.

Deze uitspraak http://www.bailii.org/uk/cases/UKUT/IAC/2013/00046_ukut_iac_sl_ors_azerbaijan_cg.html geeft veel achtergrond informatie over Azerbeidzjan.

De rechtbank komt tot de volgende comclusie:


108. Having considered all the evidence before us we conclude: 1.Azerbaijan is a country with high levels of corruption and there is clear evidence that political dissent is not tolerated. 2.There is nothing to indicate that the State would in any way penalise unmarried mothers (approximately 10% of mothers) or those who have mixed race children. There are in place some support mechanisms for single parents. 3.In order to access benefits, accommodation or work a residence pe…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…