De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 juli 2015

Reactie op discussie nav "Life in Limbo" artikel

Beste dames en heren Anoniem, (De reageerders op het eerdere stuk hierover)

Misschien doordat ik al sinds 1995 met asielzoekers werk vind ik het een wet van Meden en Perzen (Iraki's en Iraniers) dat de meeste mensen niet voor hun lol vluchten en de naarste dingen meemaken onderweg. Zelfs als zou iemand puur voor economische redenen deze kant op zijn gekomen dan kan ver van eigen cultuur en vrienden en familie toch hard vallen. Ik ga er van uit dat jullie allemaal bekend zijn daarmee en ga daar verder niet op door. Mijn probleem is niet met asielzoekers maar met de schrijver van dit artikel.

In mijn optiek appelleert hij aan onderbuik gevoelens die bij zijn eigen achterban leven en haalt hij dingen uit zijn verband waardoor alles heel erg negatief wordt. Mijn reactie was dan ook "Als dat zo is wat kom je hier dan nog doen?"

Zo wordt de suggestie gewekt dat wij asielzoekerscentra geen vluchtelingenKAMP noemen vanwege de Tweede Wereldoorlog. Toch is er hier op het moment in de stad een jeugdvakantieKAMP en gaan tieners op vakantieKAMP.

Hij zegt dat de Afghanen minstens 10 jaar en soms wel 20 jaar op een beslissing moeten wachten. Dat is echt onzin. Ja wellicht is iemand 20 jaar aan het procederen geweest met herhaalde asielaanvragen op herhaalde asielaanvraag en had hij toen het geluk dat er een Generaal Pardon of een Kinderpardon kwam maar we weten allemaal dat procedures hier geen 10 jaar duren.

Er wordt geklaagd dat een bezoek aan een psychiater slechts 10 minuten duurde. Onze bezoeken aan een huisarts en zelf mijn controles bij chirurgie nemen niet meer tijd in. Er wordt op geen enkel moment gerefereerd aan het feit dat de asielzoeker gratis gebruik kan maken van een psychiater. In veel landen moet je daarvoor stevig betalen en ik geloof ook hier bij een basispakket.

Dat je geen Nederlandse les krijgt aangeboden is volgens mij al onder Teeven veranderd maar in het asielzoekerscentrum waar ik in 2006 werkte was gewoon een studieruimte en via organisaties worden er allerlei gratis lessen aangeboden.

"The Aliens Act 2000 (effective April 2001) has made the process more efficient requiring that the IND make a decision on refugee cases within six months. However, most of the time the IND fails to meet the set deadline. “According to the act, IND has to compensate the aggrieved party if it fails to come up with a decision within the stipulated period but since most of the refugees are not educated and are fearful of expulsion, they choose not to pursue the IND in the court of law,” the lawyer said." Ja daar hebben ze dus u voor. En gratis.

"Refugees are generally skeptical about the lawyers assigned by the government. They believe the lawyers side with the government instead of the refugees and that is the reason they are hesitant about sharing their concerns and frustrations. The lawyers in the asylum procedure do nothing more than oversee paperwork making application corrections after the interviews. The lawyers instruct clients to be direct in their answers to the questions asked by the IND officials."  ja ik geloof zeker dat mensen eerst wantrouwig zijn tegen zomaar een gratis aangeboden advocaat. In veel landen is Legal Aid als het er al is slecht. Het is echter aan de advocaat om dat vertrouwen te winnen en dat lukt meestal prima. Vluchtelingenwerk speelt daar ook een positieve rol in. Maar die opmerking dat advocaten niets doen dan kijken of de aanvraag is ingevuld en het gehoor nakijken en tegen de vreemdeling zeggen dat ze vooral duidelijk moeten zijn is weer een voorbeeld van de zure toon van dit artikel. Dat is misschien wat een advocaat doet wanneer iemand gelijk asiel krijgt omdat zijn verhaal zonneklaar is, maar een goede advocaat is heel veel tijd kwijt aan het voeren van de procedure als er een voornemen tot afwijzing is of een negatieve beslissing. Dus dit slaat ook weer nergens op.

"The lawyer agreed that delays in the asylum procedure not only encourage illegal work in the Netherlands but also encourages refugees, mostly from Iran and Afghanistan, to convert to Christianity. The common perception is that Christian converts and homosexuals get decisions expedited averting the long waits for months and years". Dit is zelfs iets waar ik me boos om maak. Iemand uit een Moslimland waar Christenen en Homo's uit vluchten suggereert dat door de Nederlandse procedure mensen Christen worden. Dat homo's en Christenen worden voorgetrokken met snellere procedures. HALLOOOO Als je homo of Christen bent in een bepaald land loop je zo duidelijk gevaar dat daarom je asielaanvraag inderdaad direct wordt ingewilligd. Moeten we dat discriminatie noemen?

"The IND stance on the delays in the decisions is that it is overwhelmed by the arrivals of large number of refugees from Syria and Eritrea. “The IND believes that cases of Syrians and Eritreans are their priority to accelerate the family’s reunion because the political situation in these countries is worse than most. Delays in cases of refugees from countries like Pakistan, Afghanistan, Iran, etc. is normal but it does not mean they are not taken seriously. The IND works very hard to make sure the decisions are made within the given timeframe,” said a lawyer who closely works with the IND, adding that in most cases the delays happen when the refugees challenge the IND decision in court and refuse to leave the country."  Ja daarom heeft de IND zoveel extra personeel in dienst genomen. Ik vind het ook de suggestie wekken dat die andere landen worden voorgetrokken. Het laten nareizen van een gezin van een erkende vluchteling dat in gevaarlijke omstandigheden kan zijn achtergebleven is toch wel ernstiger dan dat van iemand die al veilig in Nederland in de asielprocedure zit.

Het hele artikel is doordrenkt met negativiteit ten aanzien van de Nederlandse asielprocedure. Nergens worden de positieve dingen genoemd. Dat mensen gratis onderdak en leefgeld en een gratis dokter en advocaat krijgen. Hulp krijgen van Vluchtelingenwerk. Mogen studeren via het AUF. Nergens wordt genoemd dat je als erkende vluchteling een huis krijgt terwijl een ander jaren op een wachtlijst komt. En is het niet ook zo dat een vluchteling wel nog gratis inburgeringslessen krijgt terwijl verder iedereen moet betalen? Sociale Zaken die je een lening geeft om het huis in te richten. Een uitkering om van te leven terwijl je inburgert en een baan zoekt. Maar bovenal een plek ver van oorlog en vervolging. Een plek waar je mag zijn wie je bent zolang je je aan de Nederlandse wetten houdt. Waar je na 5 jaar Nederlander kunt worden en mag stemmen voor de Tweede Kamer of zelfs parlementslid kan worden.

Niets van dat alles wordt genoemd. En wat wordt genoemd wordt vaak in een heel negatieve versie gegeven. Dus persoonlijk vind ik het een enorm zuur stuk. Deze houding kan bij nieuwe inwoners die hier als vluchteling komen het gevoel doen postvatten dat ze toch maar klote worden behandeld hier. En daar ben ik het niet mee eens. Ik vind het ook zeer negatief voor die vluchtelingen zelf. Als je ergens opnieuw moet beginnen kan je wel gaan schoppen maar dankbaar zijn dat je eindelijk veilig bent helpt misschien veel meer met je leven weer op de rails zetten en inderdaad weer verder gaan en mogen leven. Zeker bij mensen die veel hebben moeten achterlaten in hun eigen land vind ik het gevoel geven dat ze hier ook nog eens slecht worden behandeld erg contraproductief.


Maar dat is maar mijn mening. U mag gerust een andere hebben :)


PS: De laatste meneer of mevrouw Anoniem zei dat een mens pas ergens mee over mee kan praten wanneer je het zelf hebt beleefd. Ook ik had in mijn leven een moment waardoor alles anders werd en een hoop vaarwel moest worden gezegd. Ik kom nog geregeld mede-patienten tegen. Sommigen zijn allemaal bezig met het glas half leeg. Anderen zijn dankbaar dat ze in ieder geval nog leven en zien het glas half vol. Persoonlijk ben ik iemand in die laatste groep en ben ik op mijn manier gelukkig. Zo'n zelfde iets zie ik bij oud clienten. Degene die hun glas minstens half vol zien, dankbaar zijn voor wat ze hebben, bereiken uiteindelijk veel meer en zijn veel gelukkiger.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator