De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 juli 2015

Artikel over ouderenbeleid / 8 EVRM in het Reformatorisch Dagblad (UPDATE met link naar artikel)

Heeft u deze zweek mijn artikel al gelezen over het ouderenbeleid en 8 EVRM? Dat staat hier: http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.nl/2015/07/artikel-over-schrijnende-gevolgen.html Die zaak heeft ook de krant gehaald:

Volgens mij is het de eerste keer dat het me gelukt is in 20 jaar vreemdelingenrecht om een artikel over een kwestie waar ik bij betrokken ben in de krant te krijgen. Als SIB bestuur konden we in 1992-1993 nog wel eens een artikel in het plaatselijke universiteitsblad of het Leids Dagblad krijgen maar dit was toch echt mijn eerste werkgerelateerde succes op dat gebied.

Ik was als adviseur betrokken bij de familie van Lilian die zo oud is geworden dat ze niet meer alleen in Brazilie voor zich zelf blijkt te kunnen zorgen ondanks al de ingekochte hulp daar. Haar dochter en schoonzoon willen haar hier opvangen want die hebben een goed lopend bedrijf met een boel personeel en kinderen waarvan er eentje speciaal onderwijs hier moet volgen en zouden alles moeten ontmantelen om in Brazilie voor moeder te gaan zorgen terwijl hier ook een zieke moeder is.

Michiel Bakker van het Reformatorisch Dagblad reisde helemaal af naar Rotterdam voor een interview want de IND vindt het niet in het belang van Nederland dat het gezin hier blijf. Hij heeft er een paginagroot artikel in de krant over geschreven.Aangezien ik net een lezing van een advocate had gehoord waarin cijfers werden genoemd en de IND die niet zo snel kon leveren heb ik Michiel Bakker maar naar die mevrouw verwezen. Dus zij had het geluk dat ze zomaar een bom gratis publiciteit in de krant haalde. En ikzelf? Nergens genoemd. Dat was weer wel een beetje jammer.

Hopelijk leest de staatssecretaris ook wel eens het Reformatorisch Dagblad of anders de baas van de IND of de kamerleden die over immigratie gaan en wordt er een mogelijkheid gecreeerd voor Lilian. Morgen krijgen ze een ieder geval een berichtje hierover.  De afschaffing van het ouderenbeleid was symboolpolitiek maar die enkeling die in deze situatie geraakt ziet alles wat hij of zij in Nederland heeft opgebouwd voor hun ogen verdampen puur omdat een oude ouder zorg nodig heeft.

Dank aan het Reformatorisch Dagblad en aan Michiel Bakker in het bijzonder voor het publiceren van dit verhaal.


-------------------

Nu het artikel online te lezen:

Bejaarde Braziliaanse mag niet bij dochter in Nederland blijven voor mantelzorg

Bejaarde Braziliaanse mag niet bij dochter in Nederland blijven voor mantelzorg -  Patrick en Christina Burgers willen zorg bieden aan Christina’s 80-jarige moeder. Van de IND mag de bejaarde Braziliaanse zich echter niet in Nederland vestigen. beeld Sjaak Verboom
1 van 2  
Patrick en Christina Burgers willen zorg bieden aan Christina’s 80-jarige moeder. Van de IND mag de bejaarde Braziliaanse zich echter niet in Nederland vestigen. beeld Sjaak Verboom
Mantelzorg bieden aan hun (schoon)moeder. Dat is wat Patrick en Christina Burgers graag willen. Maar als het aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ligt, komt er spoedig een eind aan het verblijf van de 80-jarige Braziliaanse Lilian Wilson bij haar dochter in Rotterdam.
Patrick Burgers (56) is directeur van een bedrijf dat rundvlees importeert uit onder meer Zuid-Amerika. Achter een houten bureau in zijn kantoor op een bedrijventerrein in Rotterdam vertelt hij dat hij tijdens de bruiloft van...

Klink hier: http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/bejaarde_braziliaanse_mag_niet_bij_dochter_in_nederland_blijven_voor_mantelzorg_1_924244

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator