Dit boek gaat in op perspectieven en uitdagingen bij de immigratie van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa aan de hand van vier hoofdonderwerpen: het migratieperspectief, de arbeidsmarkt, de toegang tot sociale voorzieningen en het beleidsperspectief.
In twee of drie hoofdstukken wordt op elk hoofdonderwerp dieper ingegaan. De hoofdstukken zijn van de hand van deskundigen uit de wetenschapen en de beleidspraktijk die feitelijke ontwikkelingen analyseren, aan de hand daarvan conclusies trekken en aanbevelingen formuleren voor de positieverbetering in de Nederlandse samenleving van de betrokken migranten.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de sociaal-demografische achtergrond van de migranten, hun vestigingsperspectief, de (schijn-) constructies in de tewerkstelling van MOE-landers, in- en uitsluiting, discriminatie en beeldvorming, de wisselwerking tussen verblijfsrecht en de toegang tot de sociale zekerheid, de toegang van MOE-landers tot huisvesting en/of onderwijs en het overheidsbeleid ten aanzien van MOE-landers: kansen en beperkingen. Bij dit laatste onderwerp wordt ingezoomd op een lokale aanpak van vestiging en positieverwerving alsook op het beleid zoals dat gezamenlijk vanuit de Europese Unie en de nationale Nederlandse overheid vorm wordt gegeven.
Het boek is voor 24,95 HIER te koop:
Gelezen in een twee van Patrica Scholtes
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten