De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 juli 2015

Verblijfsvergunning ingetrokken wegen gevaar voor nationale veiligheid?

Russische spion op TU Eindhoven per direct ontslagen

EINDHOVEN - Onderzoeker Ivan A., die verbonden was aan de TU in Eindhoven, blijkt een spion voor de Russische geheime dienst. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel. De man is per direct ontslagen.
De 28-jarige Ivan A. kwam via het Duitse Max Planck Instituut in 2013 en 2014 bij de TU Eindhoven terecht. Hij deed onderzoek naar kwantumfysica. Een oud-collega herinnert de Rus volgens Der Spiegel als een 'hoogst getalenteerde onderzoeker'.

Schimmig kopje koffie
Inlichtingendiensten kwamen de onderzoeker toevallig op het spoor in een onderzoek naar een Russische diplomaat. De twee troffen elkaar tijdens cafébezoeken in Aken. Ivan A. kreeg daar honderden euro's in zijn hand gedrukt.

In juli 2014 heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) de universiteit geïnformeerd dat Ivan A. contact had met de Russische inlichtingendienst. Zijn verblijfsvergunning werd vervolgens ingetrokken.

Non-actief
'Het College van Bestuur heeft naar aanleiding van deze berichten de medewerker onmiddellijk op non-actief gesteld', schrijft de universiteit. 'In verband met de wet op de privacy kan de universiteit geen verdere informatie verstrekken.'

De gevallen onderzoeker is teruggegaan naar Rusland en ontkent de verdenkingen aan zijn adres.


 Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/233520472/Russische+spion+op+TU+Eindhoven+per+direct+ontslagen.aspx


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator