"Integration Requirements for family reunion: the CJEU limits Member States’ discretion " door Steve Peers



Steve Peers
Many Member States have, in recent years, required non-EU citizens who would like to join their family members in the EU to pass a form of integration test first. The EU’s family reunion Directive, which governs the position of family members who want to join non-EU citizens, expressly gives Member States the option: family members ‘may be required to comply with integration measures’. However, in the cases of the family members of refugees and highly-skilled migrants who have an EU Blue Card, the integration measures can only be applied after they come to the country.
What are the limits – if any – on Member States’ discretion to impose such requirements? The CJEU answered that question for the first time today, in its judgment in K and A.
Lees verder middels deze link: http://eulawanalysis.blogspot.co.uk/2015/07/integration-requirements-for-family.html


PS Dit gaat over inburgering in het buitenland. Persoonlijk vind ik verplicht inburgeren een goed ding. Er is ook gebleken dat de meeste immigranten die inburgeringslessen juist als positief ervaren. En je voorkomt tenminste dat je mensen aan je bureau krijgt zoals ik pas die nooit hebben leren lezen en schrijven in het Nederlands maar dat ook nooit in hun land van herkomst hebben geleerd. Hoe kunnen deze mensen in de huidige samenleving nog aan een baan komen? Maar wanneer iemand moet inburgeren in het buitenland en diegene woont in een land zonder Nederlandse ambassade en ook nog eens een taal spreekt die weinig andere immigranten spreken dan kan die eerste stap moeilijk zijn omdat er dan het nodige extra bij komt kijken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt