De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 juli 2015

Urker zoekt nabestaanden Amsterdams Joods echtpaar voor 'geheime boodschap'

Om u er aan te herinneren dat ook in ons veilige landje het wel eens heel erg eng werd.


 
Urker zoekt nabestaanden Amsterdams Joods echtpaar voor 'geheime boodschap'

AMSTERDAM - Een man uit Urk is op zoek naar de nabestaanden van een Joods echtpaar uit Amsterdam. Hij wil hen een 'geheime boodschap' geven die hij vond tijdens de verbouwing van een huis in Bilthoven.
Dat meldt Omroep Flevoland. De Urker, Jelle Kapitein, vond een bericht van Joodse onderduikers op een deur tijdens de verbouwing van een huis in Bilthoven. De tekst zou een testament zijn dat opgesteld is door Levie Sajet en Ester Silberstein uit Amsterdam.

Dit Joodse echtpaar zat in 1942 ondergedoken in Bilthoven. Met potlood op een paneeldeur vragen ze om na de oorlog op zoek te gaan naar familieleden en zegenen ze degene die hen vindt. De tekst wordt afgesloten met een bede aan de Almachtige om medelijden te hebben met het Joodse volk.

Omdat Kapitein geen idee heeft wie het echtpaar is en ook niet veel over hen kan vinden, is hij begonnen met een zoektocht naar de nabestaanden. Hij wil hen de tekst persoonlijk overhandigen.

 Hier gevonden: http://www.dichtbij.nl/amsterdam-zuidoost/regionaal-nieuws/artikel/4069362/urker-zoekt-nabestaanden-amsterdams-joods-echtpaar-voor-geheime-boodschap.aspx?utm_source=Telegraaf&utm_medium=Crosspromotion&utm_term=Lijstartikel&utm_campaign=Telegraaf


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator