De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 juli 2015

Asielkinderen starten zaak tegen COA


Tientallen asielzoekers en hun kinderen spannen een kort geding aan tegen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Inzet is de gedwongen verhuizing van de gezinnen uit het asielzoekerscentrum in Almelo. Ze moeten plaatsmaken voor nieuwkomers, maar zo'n verhuizing is heel ingrijpend voor de tientallen kinderen, aldus hulporganisatie Defence for Children

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24306895/__Asielkinderen_starten_zaak_tegen_COA__.html


Kort geding tegen verhuizing asielzoekersgezinnen

24 juli 2015
Uitspraak rechter.jpgPERSBERICHT: Op 24 juli start een collectieve juridische procedure tegen de gedwongen verhuizing van tientallen gezinnen vanuit de opvanglocatie voor asielzoekers in Almelo. Zij moeten plaatsmaken, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nieuwkomers op wil vangen in Almelo. De kinderen zijn het niet eens met deze verhuizing en stappen samen met hun ouders naar de rechter. Defence for Children vindt dat de gedwongen verhuizing niet te rechtvaardigen is. Er zijn alternatieven die niet zo ingrijpend zijn voor de levens van deze tientallen kinderen.

Gedwongen verhuizing roept vragen op

Twee weken geleden besloot het COA dat tientallen uitgeprocedeerde gezinnen en gezinnen die nog in de procedure zitten binnenkort moeten verhuizen. Zij worden gedwongen de opvanglocatie in Almelo te verlaten en zullen worden verspreid over andere opvanglocaties in Nederland. De Werkgroep Kind in azc – bestaande uit VluchtelingenWerk, Kerk in Actie, Stichting Kinderpostzegels, UNICEF en Defence for Children – heeft het COA opgeroepen om de gedwongen verhuizing van de ongeveer 120 bewoners niet door te laten gaan. Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo heeft zich uitgesproken tegen de verhuizing, evenals docenten van scholen en anderen die beroepsmatig te maken hebben met deze gezinnen in Almelo. Het COA heeft echter aangegeven niet af te willen zien van de geplande verhuizing. De ChristenUnie, D66 en GroenLinks hebben Kamervragen gesteld over de onnodige verhuizingen. Het antwoord daarop is echter nog niet bekend terwijl de tijd dringt. 

Alternatieven

Veel kinderen (en hun ouders) die in de opvanglocatie in Almelo wonen zijn kwetsbaar door de traumatische ervaringen die zij hebben meegemaakt. Het is niet in het belang van deze kinderen om, in de meeste gevallen voor de zoveelste keer, te moeten verhuizen. Het is schadelijk voor hun emotionele ontwikkeling om steeds opnieuw te worden gedwongen om afscheid te nemen van hun vertrouwde omgeving, hun school en hun vrienden. Daarbij geldt voor een aantal kinderen dat zij hun vaste behandelaar of hulpverlener, die ze vertrouwen, zullen verliezen. De gedwongen verhuizing is niet te rechtvaardigen. De nieuwkomers kunnen direct op een plek elders in Nederland worden opgevangen, zodat de gezinnen in Almelo kunnen blijven waar zij zijn tot het moment waarop zij naar hun land van herkomst terugkeren of een verblijfsvergunning krijgen op grond van een nog lopende procedure. De verhuizing van de gezinnen naar andere opvanglocaties levert het COA per saldo ook niet één extra opvangplaats op.

Advocatenkantoor Prakken d'Oliveira stapt namens de kinderen en hun ouders naar de rechter met het doel om de verhuizing te verhinderen. Het kort geding wordt op 5 augustus om 13:30 uur door de rechtbank Den Haag behandeld. 

bron: http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4363/mo233-m80/kort-geding-tegen-verhuizing-asielzoekersgezinnen-locatie-almeloInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator