VACATURE: Wetenschappelijk medewerker bij de IND


Functieomschrijving

Je voert zelfstandig vernieuwende, toekomstgerichte, multidisciplinaire en complexe onderzoeken uit. De onderwerpen voor je onderzoek worden aangereikt door de Europese Commissie, het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ), de IND en de Vreemdelingenketen. Ook coördineer je werkzaamheden en leid je kleine onderzoeksteams. En je begeleidt collega’s en beoordeelt hun onderzoeken.
Als wetenschappelijk medewerker stel je zelfstandig de onderzoeksaanpak op en kies je voor de onderzoeksmethode en in- en externe onderzoeksinbreng. Je maakt onder andere gebruik van kwantitatief statistisch verantwoorde onderzoeksmethodes, dossieronderzoek, interviews, enquêtes en de nieuwste onderzoeksmethodes. Tussentijds deel je je onderzoeksresultaten met de klankbordgroep, het MT IND, het MT VZ, het Topberaad, dan wel de materiedeskundige van advies en beleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Je beslist zelfstandig over analyse, voortgang en afronding van het onderzoek en bent verantwoordelijk voor de eindredactie van het rapport.
Je houdt binnen en buiten VenJ lezingen en voordrachten over uitgevoerde onderzoeken. Daarnaast onderhoud je een netwerk van in- en externe relevante contacten, die je bijvoorbeeld helpen om uiteenlopende wetenschappelijke inzichten te overbruggen, samenwerkingsverbanden te regelen en de organisatie naar buiten toe te vertegenwoordigen.
Verder geef je integraal advies over en begeleid je (wetenschappelijke) onderzoeken van hoge colleges van staat (ARK, KOM, OvV), onderzoeksinstellingen (WODC, ACVZ, CBS) en universiteiten. Ook adviseer je over en leid je politiekgevoelige en complexe externe onderzoeken. Tot slot haal je zelfstandig en volgens een gestructureerde werkwijze signalen op over ontwikkelingen in de vreemdelingenketen en van traditionele en nieuwe media. Je duidt deze signalen en adviseert over mogelijk vervolgonderzoek. Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de direactie SUA i.o.

Functie-eisen

  • Je hebt universitair niveau en hebt meerdere jaren ervaring in het vakgebied.
  • Je hebt ervaring in meerdere onderzoekstrajecten en/of (inter)nationale onderzoeksinstituten en in (inter)nationale netwerken, zoals commissies, werkgroepen, gremia en vakbladen.
  • Je hebt ervaring in alle onderzoeksfases en met projectmatig werken.
  • Je hebt enige ervaring met het leiden van (multidisciplinaire) onderzoekstrajecten en een klein onderzoeksteam.
  • Je hebt ervaring met het wetenschappelijk begeleiden van onderzoeksmedewerkers en wetenschappelijk medewerkers.
  • Je bent goed in het signaleren en duiden van relevante ontwikkelingen en hebt ervaring met het doorzoeken en duiden van traditionele media en nieuwe media.
  • Je hebt affiniteit met beleid(sprocessen).
  • Kennis van het (internationale) vreemdelingenbeleid en (inter)nationale ontwikkelingen op dit gebied is een pre.
  • Brede of gespecialiseerde theoretische en toepassingsgerichte kennis van het (inter)nationale onderzoeksterrein en van de aanpalende onderzoeksvelden is een pre.
  • Je hebt kennis en kunde van complexe en vernieuwende onderzoeksmethoden en -technieken.
  • Je hebt inzicht in de samenhang tussen sociale, financiële, technische, economische en juridische factoren die voor het onderzoek van belang zijn.
  • Je bent goed in het opstellen van onderzoeksplannen.
  • Je hebt een goed analyserend vermogen.
  • Je bent goed in het geven van toelichtingen en presentaties.
  • Je kunt zelfstandig nota’s en rapporten voor verschillende doelgroepen schrijven en presenteren.
  • Je kunt bijeenkomsten leiden, lezingen en voordrachten houden en publiceren.
  • Je kunt een (inter)nationaal wetenschappelijk netwerk opbouwen en benutten.
  • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en politiekgevoelige vraagstukken.
  • Je bent in staat om uiteenlopende verschillende wetenschappelijke inzichten te overbruggen om tot overeenstemming te komen.
  • Je hebt goede communicatieve en strategische vaardigheden en adviesvaardigheden.
  • Je hebt netwerkvaardigheden.
  • Je bent proactief, oplossingsgericht en samenwerkingsgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 12
Salaris Min €3367 - Max €5004 bruto per maand het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Salarisomschrijving Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan onderdeel uitmaken van de procedure. Kosten van een eventuele aanvraag worden achteraf vergoed.
  • Het uitvoeren van een opdracht is onderdeel van de selectieprocedure.
  • Als je in dienst bent van de Rijksoverheid met een aanwijzing als verplichte Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief bij te voegen.
  • Je kunt je gemotiveerde brief met cv sturen naar vacature@ind.minvenj.nl o.v.v. vacaturenummer RW/SUA/2015/023.

 De vacature staat hier: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/wetenschappelijk-medewerker-20?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic











Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven