IND: In het bestuursrecht hoeft een gemachtigde geen advocaat en zelfs geen jurist te zijn

Hier bestaan toch nog de nodige onduidelijkheden over bij de IND lijkt het wel:


"I have received your email. However, I am sorry to inform that I cannot call your representative since a) you have not provided a legal representative and she does not seem to be one". (lekker als je je bul al bijna 20 jaar hebt en het een betalende client is!! - neem aan dat hij bedoelde "ze is geen advocaat" maar wat dan nog)
of

Het geval waarin iemand te horen kreeg dat al de stukken die ik had geschreven buiten beschouwing waren gelaten omdat ik geen advocaat was en niet duidelijk was dat hij mij gemachtigd had en er niet eerst werd gevraagd om een machtiging en gezien de briefwisselingen met de aanvrager en de antwoorden er op het duidelijk was dat hij mij had gevraagd als deskundige een toelichting op zijn situatie te geven. Dit kreeg de referent te horen per beschikking terwijl het in de rede had gelegen om aan de referent te vragen of hij bedoelde mij als gemachtigde aan te wijzen of dat hij mijn stuk als nadere gronden indiende.

Mensen, vreemdelingenrecht is bestuursrecht.  Een belanghebbende hoeft zich niet te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Hij kan zijn eigen zaak behandelen of iemand vragen dat voor hem te doen. Dat kan een gespecialiseerde jurist zijn maar ook een tuinman.

Het machtigen van iemand is vormvrij. Heb je als IND-er nou twijfels of iemand de bedoeling heeft meneer of mevrouw X te machtigen en je daar dus allerlei privacygevoelig materiaal mee mag delen: VRAAG DAT DAN!!! (herstel verzuim en zo!!)












Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt