De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 juli 2015

Die deden nog eens hun best!!! Certificaten voor jonge, 'ongeduldige' inburgeraars in 6 mn ipv 5 jaar

WAGENINGEN Zo snel mogelijk de Nederlandse taal en gewoonten leren en mee kunnen doen aan de samenleving. Een groep jonge inburgeraars in Wageningen heeft
hun 'ongeduld' omgezet in actie en resultaat: na een intensief traject van een half jaar kunnen zij vanaf september starten in het reguliere onderwijs. Wethouder Lara de Brito reikte donderdag certificaten uit aan de inburgeraars.

,,Ik ben bijzonder trots op deze groep jonge mensen die hun leven in eigen hand nemen. Het is niet makkelijk om opnieuw te beginnen in een vreemd land met een vreemde taal. Hun leergierigheid en enthousiasme zorgen ongetwijfeld voor een prachtige toekomst in Nederland. Als wethouder ben ik er trots op dat we als gemeente samen met onze partners mensen kansen en bieden en zo helpen hun talenten te ontdekken!", aldus De Brito.
>
VERSNELD TRAJECT De gemeente Wageningen heeft samen met ROC A12, Vluchtelingenwerk en Compleet Mensenwerk een intensief traject opgezet om de jonge inburgeraars zo snel mogelijk klaar te stomen voor het reguliere onderwijs. Voor dit traject staat normaal gesproken 3 tot 5 jaar, deze Wageningse inwoners hebben in een half jaar hun startkwalificatie voor het onderwijs behaald.

Het ROC A12 verzorgde lessen in de Nederlandse taal en rekenen; Vluchtelingenwerk nam de 'inburgering' op zich en Compleet Mensenwerk hielp bij beroepenoriëntatie. Daarnaast werden de inburgeraars intensief begeleid door een life-coach en door de klantmanager van de gemeente. ,,De deelnemers zijn leergierig en willen vooral de taal snel leren spreken zodat ze deel kunnen nemen aan de maatschappij. Op deze manier kunnen ze eenzaamheid en verveling tegen gaan en een toekomst voor zichzelf opbouwen. Dat is een hele prestatie, zeker als je bedenkt dat sommigen op heel jonge leeftijd helemaal alleen naar Nederland zijn gevlucht", aldus een klantmanager van de gemeente Wageningen.


 Bron: http://www.hoogenlaag.nl/lokaal/certificaten_voor_jonge_ongeduldige_inburgeraars_3772822.html#.Vak7TrVxZYYInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator