Vreemdelingenrecht in het nieuws

 

Assange krijgt geen asiel in Frankrijk



Julian Assange vorige maand op de Franse televisie AFP
Wikileaks-oprichter Julian Assange krijgt geen asiel in Frankrijk. President Hollande gaat niet in op een verzoek daartoe dat Assange vandaag deed in een open brief in Le Monde.
Assange zit al drie jaar in de ambassade van Ecuador in Londen. Hij vluchtte daarheen om uitlevering te voorkomen aan Zweden, dat hem verdenkt van seksueel geweld tegen twee vrouwen.

 Zie: http://nos.nl/artikel/2044935-assange-krijgt-geen-asiel-in-frankrijk.html




De nieuwe Deense premier Lars Lokke Rasmussen.Asielzoekers Denemarken fors gekort op uitkeringen

Uitkeringen voor asielzoekers moeten in Denemarken vanaf 1 september met 45 procent worden verlaagd. Dat stelt de nieuwe centrum-rechtse regering van premier Rasmussen voor in een poging de toestroom van asielzoekers in te dammen. De verwachting is dat het Deense parlement er vrijdag mee instemt.

Lees hier in de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/buitenland/asielzoekers-denemarken-fors-gekort-op-uitkeringen~a4093174/


'Bed, bad en brood in regio Oosterhout niet nodig'

OOSTERHOUT - Het is noodzakelijk noch wenselijk om in de regio Oosterhout een basale voorziening te creëren voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeenteraad van Oosterhout nam eind mei een motie aan waarin het tegendeel betoogd werd, maar staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Justitie blijkt het niet met de raad eens.
Dat blijkt uit zijn brief aan de plaatsvervangend griffier van Oosterhout.
Het Nederlandse opvangbeleid is volgens Dijkhoff ook niet in strijd met internationale verdragen, zoals de raad beweert, en op niet rechtmatig in Nederland verblijvende vreemdelingen rust dan ook de wettelijke plicht Nederland te verlaten.
Lees zaterdag meer over de brief van Dijkhoff aan Oosterhout in BN DeStem
bron: http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/bed-bad-en-brood-in-regio-oosterhout-niet-nodig-1.5052832



Asielzoekers bij de voormalige Nassau-Dietzkazerne.
Asielzoekers bij de voormalige Nassau-Dietzkazerne. © ANP

Huisvesting vluchtelingen steeds groter probleem

Steeds meer vluchtelingen met een verblijfsvergunning wachten op een huis, ondanks de inspanningen van veel gemeenten woonruimte voor hen vrij te maken. Het komend halfjaar moeten de bijna vierhonderd Nederlandse gemeenten in totaal 20 duizend vluchtelingen een huis geven.


Lees meer hier in de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/binnenland/huisvesting-asielzoekers-steeds-groter-probleem~a4093245/



Kindervakantieweken voor vluchtelingen en asielzoekers

REGIO – Al vanaf 2007 kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 van vluchtelingen en asielzoekers via VluchtelingenWerk Noord-Nederland (VWNN) op vakantie.
Door heel Nederland zijn verschillende kampen, waar iedereen een beetje tot rust kan komen of juist op avontuur kan gaan.

Kindervakantieweken VWNN

VluchtelingenWerk biedt vakanties aan van organisaties als de YMCA, Stichting Vakantiekind, Weekje Weg en de IKVW, speciaal gericht op kinderen en jongeren die in moeilijke en kwetsbare situaties hebben verkeerd of daar nog steeds middenin zitten. De laatste jaren zijn er ook vakanties voor kinderen met hun ouder(s).

 Lees hier meer: http://www.hskrant.nl/nieuws/27288/kindervakantieweken-voor-vluchtelingen-en-asielzoekers/

Servië: er komt hulp uit EU tegen toestroom van illegalen

Donderdag 2 juli 2015 17:22 De Serviërs gaan gebukt onder grote groepen vluchtelingen die de zogenoemde Balkan-route gebruiken voor hun doortocht naar West- en Noord-Europa. Maar volgens het land komt er snel steun uit de Europese Unie (EU).Politiechefs uit Duitsland, Oostenrijk en Hongarije hebben toegezegd Servië te helpen bij het indammen van de enorme stroom illegalen, zegt het hoofd van de Servische politie, Milorad Veljovic donderdag, meldt persbureau Reuters.
Hij had eerder op de dag een ontmoeting met zijn Hongaarse, Oostenrijkse en Duitse collega's. Waaruit zou de hulp bestaan?

Voertuigen

De Hongaren sturen voertuigen met geavanceerde apparatuur om de illegalen te spotten. Die staan volgens Veljovic al bij de grens tussen Servië en Macedonië. Ook wordt er gewerkt aan gezamenlijke database. EU-lidstaat Hongarije, en bovendien deel van de Schengen-zone, heeft dit jaar naar eigen zeggen al 67.000 illegalen geregistreerd.
Duitse en Oostenrijkse politieagenten zullen tevens de wacht gaan houden bij de Macedonische grens, aldus Servië. Zij moeten de grenzen inspecteren en de illegalen voortijdig tegenhouden. Uit Oostenrijk komen zeker 80 agenten.

Hek

Eerder liet de Hongaarse regering weten een metershoog hek te willen neerzetten langs de grens met buurland Servië, dat (nog) geen lid is van de Unie. De Servische premier Aleksandar Vucic reageerde geschokt op dat voornemen.
Het hek is volgens hem 'niet de oplossing' voor het vluchtelingenprobleem, zei hij tegen de Britse zender BBC. 'Servië is niet verantwoordelijk voor de situatie die door vluchtelingen is gecreëerd, we zijn slechts een doorreisland. Is Servië verantwoordelijk voor de crisis in Syrië?'
De vluchtelingen komen vooral uit het laatstgenoemde land, maar ook uit Afghanistan, Iran en Eritrea. Dagelijks proberen honderden van hen, vanuit landen als Turkije, Griekenland en Macedonië, de 151 kilometer lange grens met Servië te passeren.
In het land zelf hebben al meer dan 34.000 mensen asiel aangevraagd.
 
Hier gevonden: http://www.beurs.nl/nieuws/zakelijk-en-economie/3772951/servie-er-komt-hulp-uit-eu-tegen-toestroom-van-illegalen

 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven