Leiden zit met rommelige dakloze illegaal in de maag


Leiden zit met rommelige dakloze in de maag [update]

1 / 2
zoom out
LEIDEN - De gemeente Leiden zit behoorlijk in haar maag met de daklozen die rondhangen bij Leiden Centraal. De gemeente is de overlast zat en vindt dat de daklozen de entree van de stad verpesten. De gemeente doet oprechte pogingen om iets aan de overlast te doen maar soms slaat zij de plank mis: enkele dagen geleden pakte de gemeente voedsel van een dakloze af om hem weg te krijgen.
Dit artikel is geschreven door Dichtbij-meeschrijver LoesK. De redactie van dichtbij.nl heeft n.a.v. dit verhaal navraag gedaan bij de gemeente Leiden.
De dakloze in kwestie is Mohammed Bin Talal, wereldberoemd in Leiden en sinds maart van dit jaar weer terug op zijn plek voor het Visitor's Centre op het Stationsplein. Deze Arabische man, naar eigen zeggen een prins, heeft, of beter gezegd had, een flink aantal Jumbo-shoppers met spullen zoals kleding en voedsel erin op de rand van het Visitor's Centre staan.
Enkele dagen geleden heeft een wagen van de gemeente een aantal van de tassen weggehaald. Dit was niet aangekondigd bij Bin Talal en gebeurde in zijn afwezigheid (hij was weer eens gearresteerd vanwege het zich zonder redelijk doel zich ergens ophouden). Eén van die tassen bevatte de voedselvoorraad van Bin Talal. [update: inmiddels is hij weer op het Stationsplein gespot met al zijn tassen, zie afbeelding 2)

UPDATE 8 juli, 13.00 uur: Gemeente: Een zeer onwenselijke situatie, streng optreden tegen mensen die bivakkeren in openbare ruimte.

Leiden kent vele daklozen, en ieder heeft zo zijn eigen verhaal, zo ook deze dakloze die steevast te vinden is op het Stationsplein in Leiden. De gemeente licht bovenstaande gebeurtenis dan ook graag even toe.

Reeds geruime tijd zetten veel Leidse instanties zich in voor de heer Bintalal om toe te werken naar een oplossing, zo laat de gemeente weten aan Dichtbij. Tot op heden helaas zonder resultaat. De gemeente, politie, IND en dienst Terugkeer en Vertrek willen graag met medewerking van de heer Bintalal een einde maken aan deze zeer onwenselijke situatie.

In Leiden zijn er voorzieningen voor dak- en thuislozen. De gemeente Leiden treedt daarom ook streng op tegen mensen die bivakkeren in de openbare ruimte, dit is namelijk niet toegestaan. Voor één nachtje misschien, maar niet als vaste 'woon- en verblijfplaats'.


Rommelige bende

Als mensen allerlei huisraad en spullen om zich heen verzamelen en zo maar ergens gaan wonen dan wordt het natuurlijk een rotzooi. "De dakloze waar het hier om gaat, meneer Bintalal krijgt dagelijks van veel mensen allerlei spullen zoals tafels en stoelen, kleding en tassen met eten die hij bij het station om zich heen verzamelt", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Dat wordt natuurlijk een bende. We staan dat van niemand op geen enkele plek in de stad toe."

 Hier gevonden: http://www.dichtbij.nl/groot-leiden/regionaal-nieuws/artikel/4070141/gemeente-pakt-voedsel-van-leidse-dakloze-af.aspx?utm_source=Telegraaf&utm_medium=Crosspromotion&utm_term=Lijstartikel&utm_campaign=Telegraaf


Lees ook: 

Mohammed Bin Talal: 'Ik ben niet gek'


 LEIDEN - Mohammed Bin Talal, de dakloze Saoedische prins uit Leiden, moet van de rechter twee maanden in een GGZ-kliniek verblijven.
 Door Anouk Kragtwijk - 5-1-2015, 18:27 (Update 5-1-2015, 18:46) 
Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article27276344.ece/Mohammed-Bin-Talal-Ik-ben-niet-gek_

of:
 

Geven aan de man in de tuinstoel

Sinds afgelopen zomer slaapt een Saoedische dakloze op het plein voor het Centraal Station van Leiden. Een man met een warrige baard, die een van zijn voortanden mist. Mohammed Bin Mitib Bin Talal (45) is een politieke vluchteling, zonder verblijfsvergunning. Nu de winter is ingezet, slaapt Bin Talal op een tuinstoel onder de vier dekens die hij van voorbijgangers heeft gekregen.
Bron: http://www.volkskrant.nl/foto/geven-aan-de-man-in-de-tuinstoel~p3821276/

 





Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt