De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 april 2015

Inleiding reguliere verblijfsvergunning / non-asylum residency in The Netherlands - an introduction


ENGLISH / NEDERLANDS

The Netherlands is a country with a restrictive immigration legal system. As it is a tiny country with not much space and not that many jobs and housing the government decided long ago to only admit certain groups of immigrants.

You can divide them in:
- family reunion migrants (spouses, minors etc.)
- temporary migrants (students, au pairs)
- expat workers under very strict conditions
- business owners

The Immigration Service of The Netherlands has a great wizard on its site with info about all kind of residence permits: have a look. But suppose you cannot find what you would like to know it can never harm to ask a lawyer for advice as there are loopholes the IND is not mentioning like the EU-route :)

Bear in mind that to come to The Netherlands to request a residence permit for many countries that means you have to start at home with a language test and a request for a special visa called mvv.Er zijn vele verschillende reguliere verblijfsvergunningen. Ze staan genoemd in artikel 3.4 van het Vreemdelingenbesluit:

De in artikel 14, tweede lid, van de Wet bedoelde beperkingen houden verband met:
 • a. verblijf als familie- of gezinslid;
 • b. verblijf als economisch niet-actieve langdurig ingezetene of vermogende vreemdeling;
 • c. arbeid als zelfstandige;
 • d. arbeid als kennismigrant;
 • e. verblijf als houder van de Europese blauwe kaart;
 • f. seizoenarbeid;
 • g. arbeid in loondienst;
 • h. grensoverschrijdende dienstverlening;
 • i. wetenschappelijk onderzoek in de zin van richtlijn 2005/71/EG;
 • j. lerend werken;
 • k. arbeid als niet-geprivilegieerd militair of niet-geprivilegieerd burgerpersoneel;
 • l. studie;
 • m. het zoeken en verrichten van arbeid al dan niet in loondienst;
 • n. uitwisseling, al dan niet in het kader van een verdrag;
 • o. medische behandeling;
 • p. tijdelijke humanitaire gronden;
 • q. het afwachten van een verzoek op grond van artikel 17 van de Rijkswet op het Nederlanderschap;
 • r. niet-tijdelijke humanitaire gronden.
Deze verschillende verblijfsvergunningen zijn nader uitgewerkt in de Vreemdelingencirculaire die op internet te vinden is via www.overheid.nl

Op de site van de IND staat ook veel informatie over de veschillende soorten verblijfsvergunningen: https://ind.nl/Paginas/default.aspx. Mocht het er op lijken dat u of uw buitenlandse connectie niet in aanmerking komt voor verblijf vraag dat dan toch voor de zekerheid na bij een vreemdelingenrecht specialist. Er zijn wat gaatjes in de wet zoals de Europa route die de IND niet op hun site vermeldt.

Houdt u er wel rekening mee dat voor veel landen eerst een soort speciaal visum is vereist om Nederland in te mogen genaamd een mvv. Met die TEV-procedure is dat visum de eerste stap voor een verblijfsvergunning. Bij bepaalde vergunningen moet de buitenlander eerst ook het 'Inburgeringsexamen in het buitenland' met goed gevolg hebben afgelegd. Andere verblijfsvergunningen kunnen wel direct in Nederland worden aangevraagd bijvoorbeeld omdat de buitenlander uit een land komt dat is vrijgesteld van het mvv-vereiste of omdat hij ziek werd terwijl hij hier bijvoorbeeld met een visum op bezoek was.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator