De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 april 2015

Een Brabands Islamitisch worstebroodje in " Integreren, hoe doen ze dat in de rest van de wereld? "

 Kadir is geboren in Somalië, maar getogen in Nederland. Behalve een echte Somalische moslim, is hij ook een echte Brabander. En Brabanders, die houden van worstenbroodjes. Maar als moslim mag je die niet eten. Kadir vond het tijd daar iets aan te doen en ontwikkelde een speciaal worstenbroodje, geheel islam proof. Zo heeft hij een mooie manier gevonden om zijn twee werelden te versmelten in 1 worstenbroodje. Dat is pas echte integratie

-------------

In Nederland vinden we integratie erg belangrijk. Van inburgeringscursus tot integratiebuddies, het liefst zien we dat iedereen zich aanpast. Als het even kan ga je hier als Syriër, Somaliër of Sudanees gewoon op de fiets naar je werk met een boterham met pindakaas in je broodtrommel. Maar vinden ze integratie in de rest van de wereld ook zo belangrijk?in deze uitzending:

In New York nemen immigranten hun cultuur gewoon lekker mee. Of je nu Chinees, Portugees, Pools of Russisch bent, iedere cultuur heeft hier zijn eigen wijk. Ze zeggen niet voor niets dat je in New York iedere dag op wereldreis kan. Sara is na acht jaar in New York een echte Amerikaanse onder de Amerikanen, maar zodra ze de deur van haar werk achter zich dicht trekt, kan ze ook nog Poolse onder de Polen zijn. Sara heeft in de Amerikaanse metropool namelijk Poolse huisgenoten, gaat naar de Poolse kapper en doet boodschappen bij haar Poolse buurtsuper.
Kadir is geboren in Somalië, maar getogen in Nederland. Behalve een echte Somalische moslim, is hij ook een echte Brabander. En Brabanders, die houden van worstenbroodjes. Maar als moslim mag je die niet eten. Kadir vond het tijd daar iets aan te doen en ontwikkelde een speciaal worstenbroodje, geheel islam proof. Zo heeft hij een mooie manier gevonden om zijn twee werelden te versmelten in 1 worstenbroodje. Dat is pas echte integratie.
In Zuid-Afrika gaan we langs een dorp waar alleen blanken mogen integreren. Ondanks dat de apartheid 20 jaar geleden al is afgeschaft, trekken ze zich hier in Kleinfontein niets van aan. Een groep Afrikaners besloot hier een dorp te bouwen met een hek eromheen. Door Afrikaners. Voor Afrikaners. Dannoe de Beer laat ons zijn dorp zien en verteld hoe ze op hun eigen manier toch echt aan integratie doen in Kleinfontein. Ook al worden gekleurde Zuid-Afrikanen uit het dorp geweerd met een slagboom.
Een wel heel succesvol voorbeeld van integratie vinden we in Australië. Drie jaar geleden spoelde Kazeem na een barre boottocht aan op het Australische strand. In Afghanistan was zijn leven niet zeker, omdat hij tot het Hazaravolk behoorde en dus maakte hij de overtocht naar Australië. Inmiddels is hij van vluchteling getransformeerd tot echte Aussie beachboy en werkt hij als lifeguard op het strand van Williamston. Hij is zelfs zo geïntegreerd dat hij andere migranten helpt integreren.
De Aymara’s zijn 1 van de vele inheemse volkeren van Bolivia, wie zich altijd hebben moeten aanpassen aan de cultuur van de Spaanse overheersers. Totdat Evo Morales, die zelf Aymara is, president werd en besloot dat iedereen een inheemse taal moest leren. Want pas als je álle culturen waardeert, kom je als land vooruit.

 Kijk hier de afleveringen: http://www.vpro.nl/metropolis/kijk/afleveringen/integreren-hoe-doen-ze-dat-in-de-rest-van-de-wereld.html


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator