De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 april 2015

Hoe zat het ook al weer met die zaak van de Afghaanse tolk?

Deze week werd bekend dat de Afghaanse tolk die voor de Nederlandse troepen in Afghanistan had getolkt alsnog een A-status als vluchteling krijgt.


Het was niet dat Nederland direct vond dat hij geen vluchteling was maar in eerste instantie werd gezegd dat zijn procedure in Noorwegen was begonnen en dat volgens het Dublin-verdrag dan daar de procedure moest worden gevoerd. Echter toen zijn asielaanvraag in Noorwegen was afgewezen was hij doorgereisd naar Nederland.

Een land kan als iemand via een ander Dublin-land is ingereisd een claim leggen bij dat Dublinland om de persoon terug te nemen. Het is echter zo dat het niet hoeft. Je mag als land ook gewoon zeggen "Laat maar wij kijken er zelf wel naar". Aangezien deze meneer zijn asielverzoek was gebaseerd op vrees voor vervolging omdat hij bekend was geworden als toll van de Nederlanders door Nederlands toedoen en hij altijd samen met Nederlandse militairen op missies was geweest vonden veel mensen toen dat Nederland het principe van "leave no man behind" eens moest overwegen. Dat je een asielverzoek in behandeling neemt wil immers nog niet zeggen dat je iemand ook een status geeft  maar in een geval als deze ben je toch best wel moreel verplicht om er naar te kijken. Staatssecretaris Teeven besloot op een gegeven moment dan ook dat Nederland er naar zou kijken. En nu heeft meneer dan toch een verblijfsvergunning gekregen.


Hij kan wel dansen zegt hij in het NRC. Ahmadzai heeft een verblijfsvergunning met de zogenoemde A-status gekregen, die hem niet meer kan worden afgenomen. Hij hoopt dat zijn vrouw en twee jonge kinderen nu ook snel naar Nederland kunnen komen. Lees hier het uitgebreidde artikel in het NRC: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/23/afghaanse-defensietolk-krijgt-toch-asiel-en-mag-in-nederland-blijven/

Wat ik me nou alleen zit af te vragen is Noorwegen is toch geen EU? Hoezo dan Dublinovereenkomst? Na wat gezoek op internet blijkt op Wiki dat Noorwegen als niet EU-land is toegetreden: Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dublinverordening

Tot slot: Meneer Ahmadzai veel geluk hier in Nederland. Ik hoop dat u een positieve bijdrage gaat geven aan de Nederlandse maatschappij. Misschien zien we u over 25 jaar wel weer terug als generaal. Of al eerder als tolk op de rechtbank.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator