De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 april 2015

Knipselskrant migratie en integratie van vandaag inclusief vacatures

Woningcorporatie Rochdale is bereid vluchtelingen zonder verblijfsvergunning tijdelijk te huisvesten.


Het lijkt me dat een woningcorperatie er is voor woningzoekenden. En die staan vaak JAREN op een wachtlijst. Je zou maar een huis nodig hebben omdat je baan is verplaatst of je echtgenoot je de deur heeft gewezen. Denken deze corperaties nu een graantje extra te kunnen meepikken?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23922356/__Rochdale_wil_vluchtelingen_opvangen__.html

-------------------------

Asielzoekers worden wakker op bouwterrein


Een groep uitgeprocedeerde asielzoekers afkomstig uit de Vluchtgarage heeft de nacht doorgebracht op een bouwterrein in de Pijp in Amsterdam.

De asielzoekers weigerden na hun uitzetting uit de Vluchtgarage in Amsterdam Zuidoost gebruik te maken van de gemeentelijke bed-, bad- en broodvoorziening, die maandagmiddag nadrukkelijk door de gemeente werd aangeboden. De vluchtelingen willen hun problematiek echter manifest maken door de nacht in de buitenlucht door te brengen.

Lees meer in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/23922026/__Asielzoekers_worden_wakker_op_bouwterrein__.html

---------------------------------


-----------------

Mensensmokkelseizoen weer begonnen: 

IOM Monitors Latest Migrant Rescues in Mediterranean

Posted on Tue, Apr-14-2015
Italy - Following the arrival of over 1,500 migrants during the Easter Break in Southern Italy, IOM Italy reports that the 2015 migrant smuggling season has resumed in full force, with nearly 8,000 people being rescued in Italian waters since the beginning of April.
The Italian Ministry of Interior has reminded the public that traditionally good weather, particularly during the summer, often brings with it new waves of migrants.
IOM Italy reports that, according to Italian authorities, the total number of migrants rescued from Friday through Tuesday, April 14 will approach 5,600, most having departed from Libya.
If that number is reached through today, the total number of migrants arriving in 2015 will be almost 18,000.  Last year, through the end of April, total arrivals were 26,600.
The confirmation of 10 fatalities this past weekend brings to more than 500 deaths of migrants in the Mediterranean this year. Last year at this time 47 migrant fatalities had been confirmed in the region, although that number doubled to 96 by the end of April 2014.

For more information, please contact Flavio Di Giacomo at IOM Italy, Tel: +39 347 089 8996, Email: fdigiacomo@iom.int

https://www.iom.int/cms/en/sites/iom/home/news-and-views/press-briefing-notes/pbn-2015/pbn-listing/iom-monitors-latest-migrant-resc.html

----------------------------

Twee Duitse zakenmannen hebben 150.000 euro geïnvesteerd in een schip dat vluchtelingen moet helpen die dreigen te verdrinken tijdens hun overtocht op de Middellandse Zee. 
Harald Höppner en Matthias Kuhnt kregen het idee in november, toen Duitsland de 25ste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur herdacht. «We beseften dat we slechts enkele honderen kilometers van Duitsland verwijderd een nieuwe, gelijkaardige grens aan het bouwen zijn», zegt Kuhnt aan de Amerikaanse krant The Washington Post.

http://nl.metrotime.be/2015/04/01/must-read/duitsers-kopen-schip-om-vluchtelingen-te-redden/

---------------------

vacature bij het IOM


https://www.iom.int/files/live/sites/iom/files/About-IOM/recruitment/SVN_201-%2049-P.pdf

-------------------------


ICRC Recorded event: "Scope of the law in armed conflict"


Oorlogsrecht - maar daar vallen ook vluchtelingen onder als ze nog in hun eigen land zijn. Conferentie helemaal na te kijken via internet

 https://www.icrc.org/en/event/scope-of-law

--------------------------

Stageplek Internationale Rode KruisTraineeship at the legal division

https://www.icrc.org/eng/resources/documents/job/current-vacancies/hq-leg-trainee.htm


-----------------------------------

Bevrijding - 70 jaar na de oorlog

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. 


 

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator