De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 april 2015

mr Agajev: Een belangrijke uitspraak van de Raad van State over de EU-route

 
De uitspraak van de Afdeling van 19 februari 2015 betreft een geval waarbij een getrouwd stel zich in 2010 in Spanje heeft gevestigd. Na ongeveer een jaar keert het stel terug naar Nederland en dient een verblijfsaanvraag in op basis van artikel 9 Vreemdelingenwet (de EU-toetsing). De IND wijst de aanvraag af aangezien het stel o.a. geen huurovereenkomst en bewijs van huurbetaling heeft overgelegd. Voorts worden de overgelegde bewijsstukken (verklaring priester en huisarts, buskaartjes, bonnetjes) door de IND afgedaan als momentopnamen danwel niet ‘objectief en verifieerbaar’.
Hoewel de Afdeling aangeeft dat de IND mag eisen dat er stukken worden overgelegd waaruit het feitelijk verblijf blijkt, vindt de Afdeling dat de IND in dit geval onjuist heeft gehandeld. Aan de overgelegde bewijsstukken en getuigenverklaringen dienen er in onderling verband wel degelijk een waarde te worden gehecht. Daarbij is vooral van belang dat de IND geen beleidsregels heeft opgesteld waaruit blijkt welke documenten wel overgelegd dienen te worden. Voor betrokkenen is hierdoor niet echt duidelijk welke stukken de IND van hen verlangt.

Lees het hele artikel van mr Agayev hier: https://lawyeragayev.wordpress.com/2015/03/27/een-belangrijke-uitspraak-van-de-raad-van-state-over-de-eu-route/


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator