De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 april 2015

Asielzoekers mogen niet helpen met parkeren.. Hotelterrein niet voor toeristen


BERGEN AAN ZEE - Idee om Asielzoekers en parkeerders bij Bergen aan Zee te "koppelen" afgewezen door het COA(Centraal Orgaan Asielzoekers).

In Bergen aan Zee is zomers een parkeerprobleem. Sinds een tijd is hotel de Dennen aan de Parkweg gehuurd door het COA en zijn daar asielzoekers in geherbergd. Op het terrein zijn parkeerplekjes die niet allemaal gebruikt worden. een idee van een buurtbezoeker was om het COA te vragen die parkeerplekken zomers en/of op drukke dagen in te zetten bij het oplossen van de parkeerproblematiek. Een asielzoeker kon dan wisselend "helpen"; wie zijn auto daar plaatste een donatie in de COA-pot doen en dan was er meer contact tussen de asielzoekers en de bezoekers van Bergen aan Zee. En wie weet kon de auto nog gewassen worden?

Men vond bij het COA het idee goed uitgewerkt, maatschappelijk zeer betrokken en leuk maar helaas niet realiseerbaar: "Het COA mag en kan geen donaties aannemen van derden en-of activiteiten ontplooien die geld opleveren. Er kan, ook al vind ik het idee erg goed bedacht, geen win win situatie in deze ontstaan. " en "Daarnaast denken wij aan de veiligheid van onze bewoners en met name onze kleine bewoners en is een druk parkeerterrein het laatste wat we willen voor de ingang van onze aanvullende opvang asielzoekers in Bergen aan Zee."

Nu is het antwoord jammer te noemen omdat juist in de omgeving van dit hotel in Bergen aan Zee veel speelruimte voor kinderen is en dat men bij de Coa denkt dat het beter is om de kinderen op de parkeerplaats te laten spelen in plaats van in het parkje of de duinen 10 meter verderop. De vraag is of het niet juist wrijving oplevert tussen bezoekers van Bergen aan Zee en een tiental lege parkeerplekken op een gigantisch drukke zomerdag… waar dan de COA vlag wappert, terwijl de COA graag wil dat er meer begrip voor asielzoekers komt.

Ook de opmerking dat er geen donaties mogen worden aangenomen is apart: de COA is blijkbaar een van de weinige organisaties waar men van een particulier of bedrijf geen geld aan kan aannemen en of mee kan laten denken om de afwachtende asielzoeker te laten "participeren" in een strandcultuur…..

 Hier gevonden: http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/3962704/asielzoekers-mogen-niet-helpen-met-parkeren.aspx
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator