De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 april 2015

Nachtelijk coalitieoverleg over illegalenl zonder resultaat afgebroken


Premier Rutte ontvangt in zijn werkkamer VVD- en PvdA-politici om te praten over de voedsel en onderdak voor illegale asielzoekers. ANP
Het nachtelijk overleg tussen de coalitiepartijen PvdA en VVD is zonder resultaat afgebroken. De partijen zijn het nog steeds niet eens over de opvang van asielzoekers zonder papieren in Nederland. Later vandaag overleggen de partijen verder.
(.....)
Het topoverleg ging over de vraag of Nederland door moet gaan met het geven van onderdak, voedsel en verzorging voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De kwestie ligt zeer gevoelig in de coalitie. De VVD is geen voorstander van de regeling en vreest voor een aanzuigende werking op asielzoekers. De PvdA vindt dat gemeenten een bed-, bad- en broodregeling mogen hebben voor de uitgeprocedeerde asielzoekers.
Voor de achterban van PvdA-leider Samsom is de opvang van asielzoekers een belangrijk punt.

Zie hier het originele bericht van de NOS:  http://nos.nl/artikel/2030514-nachtelijk-coalitieoverleg-asiel-zonder-resultaat-afgebroken.html

WAT VINDT U?

Denk hierbij aan zaken als:

* Er bestaat in Nederland een verblijfsvergunning voor mensen die kunnen aantonen dat ze echt niet terug kunnen;

* Een illegaal mag niet werken dus opvang door de Gemeentes wordt betaald door U terwijl bijvoorbeeld budgetten voor thuiszorg omlaag gaan.

* Wat is het beleid in andere EU landen?

* Wat nou als iemand niet kan aantonen dat hij of zij niet terug kan maar wel blijft en kleine kinderen heeft? Moet je die kinderen beschermen?

* Vrouwen zonder inkomen lopen het risico op seksuele uitbuiting. Moeten illegale vrouwen worden beschermd?

* Als iemand dan niet weg wil moeten dan zijn vrienden niet voor hem zorgen ipv de overheid in deze participatiemaatschappij?

* Hoe is de hulp aan mensen die wel willen terugkeren?

* Als je al opvang zou geven aan illegalen moet dat dan niet centraal middels de COA ipv door gemeentes ivm rechtsongelijkheid? En Amsterdam is duurder dan de Noordoostpolder.

* Op de juridische hulp aan asielzoekers in procedure wordt steeds meer bezuinigd. Wordt door opvang bieden en geld dus elders gebruiken niet de "echte asielzoeker" benadeeld?

* Wat is "bedbadbrood"? Net als de daklozenopvang met zijn allen in een zaaltje slapen en overdag de straat op of een eigen kamer net als een erkende vluchteling?

* Wordt het verschil tussen een verblijfsvergunning krijgen en illegaal zijn zo te klein?

* Is het goed om illegalen op te vangen omdat ze zo ook in beeld blijven bij de overheid en niet een verstopte groep zijn?

*Is iedereen opvangen die voor hulp bij ons land aanklopt een morele plicht?

* Kan je van mensen in de Bijstand een tegenprestatie eisen en dat niet doen bij #bedbadbrood?

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator