De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 april 2015

Marokko blokkeert gedwongen uitzettingen als chantage tegen sociale verzekeringsplan

 De RvS oordeelde donderdag dat er sinds begin december 2014 geen zicht is op uitzetting van Marokkaanse vreemdelingen binnen een redelijke termijn. De uitspraak werd gedaan in de hoger beroepen van Marokkaanse vreemdelingen tegen twee uitspraken van de rechtbank Den Haag.


 Lees hier het artikel in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/23880357/__Marokko_blokkeert_uitzetting__.html


Persbericht van de Raad van State met link naar de uitspraken

Op dit moment geen uitzetting mogelijk naar Marokko

Donderdag 2 april 2015 Sinds begin december 2014 is er geen zicht op uitzetting van Marokkaanse vreemdelingen binnen een redelijke termijn. Dit blijkt uit twee uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (2 april 2015) op de hoger beroepen van Marokkaanse vreemdelingen tegen twee uitspraken van de rechtbank Den Haag. Zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn is een voorwaarde voor de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie om een vreemdeling die geen verblijfsrecht heeft in Nederland, in zogenoemde vreemdelingenbewaring te mogen stellen.

Verdrag

Sinds oktober 2014 worden geen zogenoemde laissez passer meer afgegeven door de Marokkaanse autoriteiten. Zo'n laissez passer is bij een vreemdeling zonder paspoort nodig om hem te kunnen uitzetten. De staatssecretaris heeft op de zitting bij de Afdeling bestuursrechtspraak bevestigd dat de Marokkaanse autoriteiten in december 2014 "concreet en zonder voorbehoud" hebben aangegeven dat de reden is dat Nederland het sociale zekerheidsverdrag met Marokko wil opzeggen.

Geen concrete aanknopingspunten

De staatssecretaris spant zich op diverse niveaus in om de Marokkaanse autoriteiten te bewegen om alsnog mee te werken aan de gedwongen terugkeer van vreemdelingen naar Marokko. Naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak heeft de staatssecretaris echter geen helderheid kunnen geven over de inhoud van die gesprekken of over de termijn waarbinnen de Marokkaanse autoriteiten alsnog hun medewerking zullen verlenen aan gedwongen terugkeer. Dit betekent dat er "op dit moment geen concrete aanknopingspunten zijn dat Marokkaanse vreemdelingen op korte termijn kunnen worden uitgezet", aldus de Afdeling bestuursrechtspraak.

Gevolg van de uitspraak

De uitspraak betekent dat er op dit moment geen vreemdelingen naar Marokko kunnen worden uitgezet.
Lees de volledige tekst van de uitspraken met zaaknummers 201500942/1 en 201501797/1.

Bron: https://www.raadvanstate.nl/pers/persberichten/tekst-persbericht.html?id=719&summary_only=&category_id=8


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator