De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 april 2015

Rechtbank draagt IND op tot afgifte correct document aan Japanse vrouw door mr Luscuere

Op 17 april 2015 heeft de rechtbank Rotterdam in een concrete zaak van een Japanse vrouw vastgesteld dat de IND haar ten onrechte een vergunning heeft geweigerd, waarbij haar rechten worden getoetst aan het Japans Handelsverdrag/ Zwitsers tractaat. De IND stelde dat de vrouw daartoe een verkeerde aanvraag had ingediend, en bovendien niets te winnen had met dit beroep omdat zij inmiddels al een andere vergunning had verkregen. De rechter volgde dit betoog niet, omdat uit de toelichting van de aanvraag voldoende duidelijk was voor welk verblijfsdoel zij in aanmerking wilde komen, wat bovendien meer rechten opleverde dan de vergunning die zij nu had. Bijzonder is dat de rechter niet alleen het besluit van de IND vernietigt, maar de IND ook direct opdracht geeft een verblijfsdocument aan de vrouw te verlenen, waarmee rechtstreeks haar verblijf onder het Japanse Handelsverdrag is erkend. Dit betekent dat dit volgens de rechter nog de enige juiste oplossing is die openstaat voor de IND.

Deze uitspraak geeft een goed handvat voor Japanners om direct bij de aanvraag voor een verblijfsvergunning schriftelijk te verzoeken om hieraan de beperking te verbinden "verblijf ingevolge het Japans Handelsverdrag en de daaruit voortvloeiende rechten", ook al biedt de IND deze mogelijkheid niet op het formulier.

Zoals ook in de FAQ op shofukan.nl is opgemerkt, is het verstandig om tevens bij deze aanvraag te verzoeken om de teruggave van leges die voor de behandeling van de aanvraag in rekening worden gebracht. In beginsel zou niet meer dan €53 in rekening mogen worden gebracht, gelijk aan de kosten voor een Identiteitsbewijs van Nederlanders, EU-burgers en Zwitsers. Wordt dit afgewezen, dan kunt u daartegen bezwaar instellen. Momenteel voert advocaat Julien Luscuere een andere procedure bij de rechtbank Middelburg om die teruggave af te dwingen. Zodra deze uitspraak bekend is, wordt deze hier gepubliceerd.

 Zie: http://www.ljwd.nl/uitspraak%20rb%20rotterdam%20JHV.php


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator