Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Inreisverbod voor studenten en kennismigranten opgeheven

Als de grenzen van een land open zijn voor Nederlandse toeristen en er gelden geen quarantainemaatregelen bij binnenkomst in dat land dan kan het reisadvies van ‘oranje’ (niet-noodzakelijk reizen) naar ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) veranderen. Op dat moment geldt dan het advies dat reizen ook voor toeristische doeleinden weer tot de mogelijkheden behoort.Landen die al op oranje of rood stonden op basis van de veiligheidssituatie worden uiteraard niet afgeschaald als aan bovenstaande voorwaarden is voldaan.
Daarnaast zijn de uitzonderingscategorieën waarvoor het inreisverbod nu geldt uitgebreid met personen uit derde landen die naar Nederland komen om te studeren of als kennismigrant waarbij het niet mogelijk is het werk van afstand te vervullen of dit uit te stellen. Ook zal voor personen die naar EU+ gebied reizen met EU/Schengen-nationaliteit of verblijfsrecht niet langer gelden dat deze reis als doel huiswaarts keren moet hebben.
Zie Kamerbrief met o.a. een lijst "veilige …

Een cartoon over bootvluchtelingen en internetagressiviteit


Mijn oud-buurman A is een leuke man van middelbare leeftijd afkomstig van de Antillen die op FB veel post over slavernijverleden, de invloed van Afrika op de Europese cultuur en over discriminatie.
Gisteren had hij de volgende tekening geplaatst:


Een FB vriendin vroeg hem "A wat staat daar nou precies want mijn Frans is te slecht", waarop A een letterlijke vertaling gaf. Mijn Frans is ook niet meer wat het geweest is maar ik zei "Zou dat niet zo iets betekenen als Gezinshereniging in de Middellandse Zee. Immers deze week is veelvuldig in het nieuws geweest hoeveel mensen omkomen bij het trachten de Middellandse Zee over te steken en is deze prent bedoeld om dit aan de kaak te stellen?"

Vriend A antwoordde: " Denk ik niet Wytz dat het gedaan is met goede bedoelingen want hij komt uit Charlie Hebdo en die zijn meer Front Nationale". Ik dacht toch te zien dat de tekenaar een Noord-Afrikaanse naam had maar ja vriend A weet tenslotte waar hij de tekening had gezien en zo de context. Toch vond ik het ook een heel krachtig beeld van waarschuwing over wat er gebeurd daar in die zee.

Voor ik het weet springt er een andere FB vriend van A in de pen die Charlie Hebdo en mij gelijk maar in een moeite door voor White Suppremists uitmaakt. Nou als mensen zo gaan schelden terwijl ze helemaal niet weten wie je bent puur omdat je velletje wit is dan ben ik gelijk wel met ze klaar. Dus ik ben lekker een georganiseerde wandeling gaan maken door mijn multiculti wijk en onder meer bij de Moskee op bezoek geweest.

Na een gezellige avond thuisgekomen blijkt dat 3 vrienden van A met een "kleurtje" helemaal los waren gegaan op FB. Ik was een echte racist en mijn kwetsbare clienten moesten vooral tegen mij worden beschermd. Ik heb zo'n vermoeden dat mijn tevreden oud-clienten die op mijn FB zitten daar anders over dachten. Waarop ik vraag waarom men zo uit zijn plaat aan het gaan was want dat ik aleen een Franse zin had vertaald en niemand mij had gevraagd wat ik van Charlie Hebdo of wat dan ook vond en ook geen van allen iets over mij wist behalve dat ik blijkbaar al jaren bevriend was met een Antilliaan en met asielzoekers werkte.

De bijzonder treurige eindconclusie - nadat ook twee andere witte mensen voor racist en wat dies meer zij waren uitgemaakt - was zoals eentje verwoorde "Als blanke had ik geen recht om mijn mond open te doen als het ging om grondrechten want dat was net alsof een man feminist zou zijn" (en dan verwoord ik het nu netjes). Oh ja en roepen dat iemand een White Supprenist was was geen schelden. En in anti-discriminatiegroeperingen zaten veel mollen die eigenlijk racisten waren dus dat je met migranten werkt en een Surinamer kent (die toch echt Antilliaan is) dat zegt niets. Ik sla maar even over wat er allemaal mankeerde aan de andere witte vrienden van A die ook wat hadden gezegd waarvan er eentje juist helemaal niet wit bleek.

TJONGE wat wordt een mens hier treurig van. Die Franse blanke filisofen die gingen betogen dat we allemaal gelijk waren en allemaal ons mond zouden moeten mogen opendoen draaien zich om in hun graf. Ik vind racisme in al haar vormen om te kotsen. Maar eentje uit een hoek waar je het niet van verwacht is dat zeker. En er werd met geen woord gerept over hoe erg het was dat mensen verdronken en of daar iets aan te doen was.

Nou kwam ik er vervolgens door onderstaande artikelem achter dat ook mijn vertaling blijkbaar niet volledig was was en het naast "gezinshereniging" ook  "familiereunie" kan betekenen EN dat de cartoon helemaal niet uit Charlie Hebdo komt maar uit een Algerijnse krant..

ZIE: 

No Charlie Hebdo Did Not Publish That Mediterranean Drowning Cartoon

https://homoeconomicusnet.wordpress.com/2015/04/25/no-charlie-hebdo-did-not-publish-that-mediterranean-drowning-cartoon/


The cartoon of drowning immigrants (above) is by Ali Dilem, published by Liberte in Algeria. He has recently joined the staff of Charlie Hebdo – but they have not published this particular cartoon. That has not stopped many people on Twitter sharing the image as if they did.
[Edit: to explain: “regroupement familial” is the title of the French immigration policy for non-EU residents in France being joined by other family members from abroad. This requires 18 month initial stay (12 if Algerian) before they can come, income status etc. You can read about the policy in a English google translation here. The cartoon above is saying that the policy is contributing to deaths in the mediterranean by families desperate to be reunited.]
Charlie Hebdo did however have this front cover (below):

“A Titanic each week” is the headline – about 1,500 died following the collision with an iceberg in April 1912. The warning is without action many more will die each week trying to cross the Mediterranean Sea, equivalent to one of the most shocking of maritime disasters.
The National Front’s response to refugees from a war zone seeking safety at huge risk – is to have a deterrent policy (see their “Drama in the Mediterranean: a deterrent to immigration policy“) to prevent fleeing across a treacherous sea in overcrowded unseaworthy vessels. The joke here is the deterrent policy may as well be Celine Dion singing ([“Shut up!”]) for all the good it will do, let alone patrol boats to send them back. The satire is on her and also the National Front policy on immigration. She is singing the title song to the blockbuster film “Titanic”, which ties in with the headline.
Fleeing a war zone like Libya or Syria, we are not dealing with immigrants, but refugees. Maybe it makes it easier for people like Le Pen and Katie Hopkins to imagine them as illegal immigrants or like “cockroaches” or “norivirus.” Maybe cartoons for some are not the best way to point out that families are being united over time in the cemetery that is the ocean floor, or to poke fun at anti-immigration parties with scorn and derision.
Rather than the outrage directed at Charlie Hebdo for a cartoon they did not publish, or misunderstanding the one they did,  how much better to use our anger at such deaths at the EU that has not done enough to prevent the humanitarian disaster that has befallen Libya and Syria. Let alone the cutback in rescue operations in the Mediterranean, as a “deterrent” for people facing far worse than a perilous journey on the cruel and deep blue sea. It was predictable the deaths at sea would increase.
Let us talk about the racism which is killing people – our EU government’s response to conflicts in the Middle East and North Africa and the people killing one another in the actual conflicts causing the refugee crisis. Oh wait, someone drew cartoons which offended you. How dreadful – but at the last count the people killed by them were the cartoonists.
Please consider signing this petition to the EU Commission President. But do lobby your government too, which in the UK you can via this petition.
Article written by John Sargeant on Homo economicus’ Weblog

en

OPHEF! "Charlie Hebdo-cartoonist kwetst bootvluchtelingen en dat MAG niet"

(artikel zegt juist dat het juist niet was bedoeld om te kwetsen en uit een Afrikaanse krant komt enz.)


"De cartoonist zegt: ‘Ach, het zijn voor jullie toch maar stereotiepe negers, is het niet? Voor jullie is het niet meer dan een of andere wilde, maar dan onder water. Onder water is even ver van jullie bed als Afrika zelf.’
De cartoonist noemt het niet voor niets ‘familiereunie': complete gezinnen moeten vluchten, complete gezinnen moeten daarvoor omkomen, maar we willen het beslist geen ‘drama’ noemen. Liever geven we het een passende absurde term. ‘Familiereunie’ bijvoorbeeld. Alsof ze er zelf voor hebben gekozen ook te verdrinken, net als hun gezinsleden. Zodat het onze verantwoordlijkheid niet meer is. Hadden ze maar niet moeten vluchten!
Dit is nou satire. Dit is exact wat een cartoon hoort te zijn: een messcherpe observatie die vilein door je ziel snijdt dankzij een absurde uitvergroting. Een karikatuur van de werkelijkheid die veel meer uitdrukt over die werkelijkheid dan woorden ooit kunnen uitdrukken."
http://politiek.thepostonline.nl/2015/04/26/ophef-charlie-hebdo-cartoonist-kwetst-bootvluchtelingen-en-dat-mag-niet/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Coronavirus: Commission recommends partial and gradual lifting of travel restrictions to the EU after 30 June, based on common coordinated approach

Today the Commission recommends to Schengen Member States and Schengen Associated States to lift internal border controls by 15 June 2020 and to prolong the temporary restriction on non-essential travel into the EU until 30 June 2020; and sets out an approach to progressively lifting the restriction afterwards. Given that the health situation in certain third countries remains critical, the Commission does not propose a general lifting of the travel restriction at this stage. The restriction should be lifted for countries selected together by Member States, based on a set of principles and objective criteria including the health situation, the ability to apply containment measures during travel, and reciprocity considerations, taking into account data from relevant sources such as ECDC and WHO. For countries towards which the restriction remains in place, the Commission proposes to enlarge the categories of permitted travellers to include, for instance, international st…

"Hand out for migrants with a zoekjaar." by lawyer mr Kleijweg

A few weeks ago mr Kleijweg and I hosted a webinar for people who were here with a Searchyear permit. During the meeting it became clear that those former students were not always well informed about the benefits for them. A former student who has a Zoekjaar verblijfsvergunning (Seachyear permit) does not need those high salary amounts a normal highly qualifies migrant does AND the employer does not need a workpermit for the employee. So mr Kleijweg made a handout for those foreign students.
The basis of the migrationlaw in The Netherlands is the national interest. Only if there is a national interest, a residencepermit will be granted. For that reason there is the “High skilled migrants permit”. When you are granted the “zoekjaar” there is a special arrangement in place. During this “zoekjaar” you are allowed to do any job without salary threshold. See https://ind.nl/en/work/Pages/Looking-for-a-job-after-study-promotion-or-research.aspx. If you want to continue working after yo…

VACATURE: (Senior) Adviseur De Immigratie- en Naturalisatiedienst

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij directie Strategie en Uitvoeringsadvies, afdeling Integraal Advies Regulier Verblijf en Nederlanderschap één vacature voor de functie van (Senior) Adviseur (schaal 11). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van ongeveer 10 maanden.
Je draagt bij aan de beantwoording van (beleids)vraagstukken op een deelterrein of bepaald aandachtsgebied van het vreemdelingenbeleid. Daartoe ontwikkel je, op basis van eigen analyse en onderzoek, adviesproducten voor jouw opdrachtgever. De adviesproducten hebben een integraal karakter. Dat wil zeggen dat je bij jouw advies aspecten hebt betrokken van aanpalende beleidsterreinen, dienstverlening, handhaving, IV en bedrijfsvoering. Jouw taak eindigt niet met het geven van advies. Je draagt bij aan de implementatie en uitvoering van het advies en monitort de effectiviteit van het advies en het adviesproces. Je stelt deze, waar nodig, bij indien dat leidt tot een verbetering v…

VACATURE: International HR & Payroll Operations Associate Netherlands

Would you like to continue your career in a versatile Human Resource role?Would you be a perfect fit for a young, vibrant pan-European team?Do you want to work in a monumental office building (close to public transport) in Breda,?

ABOUT PARAKAR
The Parakar Group is an employment services organisation offering a wide spectrum of solutions in the domain of globally outsourced HR- and payroll management. We offer solutions to companies and individuals to compliantly engage in employment relationships that not only cross geographical borders and cultures but also help bridge statutory and employment-legal context. Our services range from outsourced employment management, including International HR- and payroll accounting, work permit process management to relocation services, among others.
Our clients, based on all continents, want to employ staff in the Netherlands or another EU country. For these clients we provide ‘Employer of Record’ (EOR)-services, making sure that their e…

UITSPRAAK: De rechtbank vindt dat de IND Corona als smoes gebruikt

De rechtbank overweegt als volgt. Verweerder had al ruim voor de Coronacrisis intrad gevolg moeten geven aan de uitspraak van de rechtbank van 26 september 2019. De uitspraak laat geen ruimte aan verweerder om anders dan binnen de in die uitspraak gestelde termijn op de asielaanvragen te beslissen. Verweerder wordt geacht er alles aan te doen de uitspraak van de rechtbank na te leven. De mededeling van verweerder dat het niet mogelijk is toezeggingen te doen omtrent de termijn waarbinnen in de voorliggende zaak kan worden beslist, vindt de rechtbank in het licht van de opdracht in de uitspraak van 26 september 2019 ongepast. Echter nu verweerder heeft aangegeven een aanvullend gehoor te willen houden draagt de rechtbank verweerder op uiterlijk binnen vier weken na verzending van deze uitspraak besluiten te nemen op de aanvragen.
Procesverloop Bij besluiten van 3 maart 2017 (de bestreden besluiten) heeft verweerder de aanvragen van
eisers tot het verlenen va…

Uitspraak: Is plaatsing in een "Hufter-proof" AZC vrijheidsontneming?

Artikel 56 Vw-maatregel gekoppeld aan plaatsing in de nieuw geopende Handhavings- en toezichtlocatie in Hoogeveen. Vrijheidsbeperking of vrijheidsontneming?

ECLI:NL:RBDHA:2020:4558
Instantie Rechtbank Den HaagDatum uitspraak 25-05-2020Datum publicatie 25-05-2020 Zaaknummer NL20.10089
Rechtsgebieden Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - enkelvoudig


Het EHRM heeft in een aantal zaken het toetsingskader voor de beoordeling van deze rechtsvraag uiteengezet.

De rechtbank overweegt dat de uiterst beperkte oppervlakte van zone I en II, het fysiek afgesloten zijn van de buitenwereld, de mate en intensiteit van toezicht en het ontbreken van een bij wet bepaalde maximale duur van de maatregel ex artikel 56 Vw op zichzelf en zeker in onderlinge samenhang bezien zeer sterke aanwijzingen vormen dat de maatregel ex artikel 56 Vw, voor zover deze is gekoppeld aan plaatsing in de HTL, gekwalificeerd moet worden als vrijheidsontneming zoals bedoeld in artik…

Na bijna 50 jaar legaal verblijf wordt grote boef uitgezet! Raad van State uitspraak over toetsing 8 EVRM

201908940/1/V2.
Datum uitspraak: 1 juli 2020
AFDELING
BESTUURSRECHTSPRAAK
Uitspraak op de hoger beroepen van:
1.    de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid,
2.    [de vreemdeling],
appellanten,
tegen de uitspraak van de rechtbank Den Haag, zittingsplaats Groningen, van 15 november 2019 in zaak nr. 19/1051 in het geding tussen:
de vreemdeling
en
de staatssecretaris.
Procesverloop
Bij besluit van 14 juli 2017 heeft de staatssecretaris de aan de vreemdeling verleende verblijfsvergunning regulier voor onbepaalde tijd ingetrokken, de vreemdeling opgedragen de Europese Unie onmiddellijk te verlaten en een inreisverbod tegen hem uitgevaardigd.
Bij besluit van 11 februari 2019 heeft de staatssecretaris het daartegen door de vreemdeling gemaakte bezwaar opnieuw ongegrond verklaard.
Bij uitspraak van 15 november 2019 heeft de rechtbank het daartegen door de vreemdeling ingestelde beroep gegrond verklaard,…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Nu het stof is neergedaald, blijkt geen enkele asielzoeker zich schuldig gemaakt aan moord of doodslag

Nu het stof is neergedaald, blijkt geen enkele asielzoeker zich schuldig gemaakt aan moord of doodslag, maar dat zal de voorpagina's niet halen. https://t.co/a1TifvcPLh — Leo Lucassen (@Leolucassen) January 18, 2020

2/Hier de nadere uitsplitsing van de categorie 'overig', waar discussie over was omdat er naar gevraagd moest worden, inclusief 31 opgevoerde incidenten in de categorie moord/doodslag. Uiteindelijk bleek geen enkele asielaanvrager aan moord/ doodslag schuldig te zijn geweest. pic.twitter.com/RqbLaAzuJ5 — Ruben van Gaalen (@rubenivangaalen) January 17, 2020

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst ma…

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Iemand stuurde deze week in paniek een mailtje want ze was er achter gekomen dat haar verblijfsvergunning was verlopen. Wat dan te doen?

Het is van belang om eerst na te gaan waarom u te laat was. Bent u het domweg vergeten of was u bijvoorbeeld in het ziekenhuis opgenomen? De regelgeving maakt namelijk een onderscheid tussen een verwijtbare en een niet-verwijtbare te late verlenging.

Wat het belang van het verschil is? Bij niet-verwijtbaar wordt met terugwerkende kracht verlengd en bij verwijtbaar per moment van de aanvraag. Zo kan er dus een verblijfsgat ontstaan waardoor u weer opnieuw moet gaan sparen voor de 5 jaar om een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te kunnen aanvragen.

Stelt u vindt dat doordat u bijvoorbeeld gedwongen was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en daarom niet-verwijtbaar te laat was: Zorg dan dat u daar bewijzen van hebt en schrijf een toelichting voor bij uw aanvraagformulier waarin u aangeeft en voeg kopieen van bijvoorbeeld opnamekaarten etc b…