De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 april 2015

Van asielzoeker tot profvoetballer

 7 april 2015 om 18:55 door Johan van Boven
Jordan Botaka: van asielzoeker tot profvoetballer
foto: Vincent van Dordrecht
 
Jordan Botaka (21) speelt woensdagavond met Excelsior in de halve finale van de beker tegen FC Groningen. Een monoloog van de aanvaller die in asielzoekerscentra de basis voor zijn loopbaan legde.
„Op Wikipedia staat dat ik in Amsterdam ben geboren, maar ik kwam toch echt in Kinshasa ter wereld. Toen ik 1 jaar oud was ben ik met mijn ouders, broer en zus uit Congo gevlucht. Zelf weet ik er uiteraard niet veel meer van, maar mijn moeder heeft genoeg verhalen verteld om te weten hoe erg de oorlog was. Er kon elk moment een bom op het huis vallen.
Hoe onze vlucht is verlopen, houd ik liever voor mezelf. Dat vind ik te pijnlijk en te privé. Uiteindelijk zijn we in een asielzoekerscentrum in Rijsbergen terechtgekomen, daarna in De Lier, waar we de benodigde papieren kregen om in Nederland te mogen blijven. In totaal heb ik zo'n vijf jaar in asielzoekerscentra geleefd.

Overleden vader

Mijn broer maakte me samen met mijn vader heel vroeg wakker om te gaan voetballen. Dat zijn momenten die ik nooit vergeet. Drie jaar geleden ben ik mijn vader verloren. Hij overleed aan de gevolgen van maagkanker. Hij heeft mij leren voetballen, dus ik wil hem niet teleurstellen en laten zien dat ik kan wat hij mij heeft bijgebracht op die grasveldjes in asielzoekerscentra.


 Lees verder in Metronieuws: http://www.metronieuws.nl/sport/2015/04/jordan-botaka-van-asielzoeker-tot-profvoetballer


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator