De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 april 2015

HIep hiep hoera Hilde is 10 jaar advocaat

Linkedin vertelde me deze week dat mijn oud-kamergenootje bij IND procesvertegenwoordiging al weer 10 jaar in de advocatuur zit.

We hadden het als jonge grieten samen altijd reuze gezellig.

Eerst vertrok ik richting de advocatuur en ruim een jaar later Hilde.

Inmiddels houdt ze kantoor in Lisse.: Hilde Bruggeman bij Breton Advocaten http://www.bretonadvocaten.nl/maatschap/mr-h-h-r-bruggeman/

Op naar de komende 20 jaar Hil!Belinda mailde me vandaag het volgende:

"Veel, veel, mensen weten dit niet maar 'hiep, hiep'  stamt af van 'hep hep'. Hetgeen zoiets  betekent als: Jeruzalem is vernietigd. Deze kreet werd vaak  gebruikt bij het afslachten van Joden door de geschiedenis heen."

Inderdaad wel eens gelezen dat de origine ergens in Middeleeuws Duitsland ligt maar hier in hedendaags Nederlands heeft het meer associaties met "lang zal ze leven" (wat Jeruzalem ook nog steeds doet) en "gefeliciteerd". Na eens een rondje googlelen blijkt het een uitspraak de zijn van Keizer Hadrianus die als straf voor de Joodse opstand in het Romeinse Palestina de inwoners van Jeruzalem verbande en die later weer door de Kruisvaders een nieuw leven is ingeblazen. Lees hier meer: http://www.voordewind.eu/site/nl-NL/nederlands/radio-columns/302-geen-hiep-hiep-hoera-voor-israel.htmlInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator