prof. mr. F.H. van der Burg e.a.
Unierecht in de Nederlandse rechtsorde verkent de verschillende dimensies van die wisselwerking tussen het Unierecht en het Nederlandse recht. Er wordt vanuit het perspectief van de Nederlandse rechtsorde gekeken: welke betekenis heeft het EU-recht binnen en voor de Nederlandse rechtsorde? Vanuit de positie van de burger, de wetgever, het bestuur en de rechter wordt nagegaan welke vraagstukken het Unierecht voor het Nederlandse recht met zich meebrengt.
Unierecht in de Nederlandse rechtsorde is probleemzoekend en kijkt vooral naar complicaties en dilemma's die het Unierecht met zich meebrengt en hoe in de wetenschappelijke literatuur en Nederlandse rechtspraktijk daarmee wordt omgegaan. In de monografie zijn de veranderingen die het Verdrag van Lissabon in 2009 heeft aangebracht in het Unierecht verwerkt.
Het boek is bedoeld voor diegenen die zich verdiepend willen oriënteren op vraagstukken die verband houden met de betekenis van het Unierecht voor het Nederlandse recht, alsmede de dynamiek van de gedeelde rechtsorde. Er wordt in de hoofdstukken wel steeds kort - in samenvattende zin - aandacht besteed aan de doctrine. Dit maakt het boek als studieboek geschikt voor studenten vanaf het tweede jaar van de bacheloropleiding, en met name studenten die de masterfase doorlopen. Het boek geeft aan de hand van concrete voorbeelden steeds aan op welke wijze het Unierecht het Nederlandse recht beïnvloedt. Van het kiesrecht van burgers uit de West, voert het langs medische zorg over de grens, de nieuwe grondrechten van EU-burgers, gezinshereniging en gelijke behandeling, tot aan de schuldencrisis en de wankele euro. Een tocht van blijvende verrassing en verwondering.
HIER te koop
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten