De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 augustus 2015

Maandag protestbijeenkomst in Zeist voor Márcia en Gláucio


28 augustus 2015 
Marcia en Glaucio.jpgHet protest tegen de uitzetting van Gláucio en Márcia zwelt aan. Defence for Children houdt maandag om 18.30 uur met vrienden en sympathisanten een steunbetoging aan de poort van het detentiecentrum in Zeist. Van daaruit dreigt het gezin aanstaande vrijdag uitgezet te worden naar Angola. 

De 13-jarige Gláucio en de 18-jarige rechtenstudent Márcia zijn vrijdagochtend in Gilze met hun ouders opgepakt om uitgezet te worden naar Angola. Het gezin woont al vijftien jaar in Nederland. Gláucio is hier geboren. Beide kinderen spreken geen Portugees en kunnen zich dus niet verstaanbaar maken in Angola.
Gláucio en Márcia hebben nog geen kinderpardonvergunning omdat hun vader door de autoriteiten wordt gezien als mogelijke oorlogsmisdadiger. Defence for Children vindt dat Márcia en Gláucio onder het kinderpardon moeten vallen.

"Het is diep treurig dat kinderen die in Nederland zijn opgegroeid wordt aangerekend wat hun vader misschien heeft gedaan", zegt Martine Goeman van Defence for Children, die vandaag met Màrcia in het detentiecentrum sprak. "Márcia en Gláucio zijn heel verdrietig en geschrokken. Ze werden vanmorgen om zeven uur van hun bed gelicht door de vreemdelingenpolitie. Er stonden acht auto's voor de deur en tijd om tanden te poetsen was er niet. De dreigende uitzetting is desastreus voor de kinderen. Wij roepen de Nederlandse bevolking en politiek op om hiermee niet akkoord te gaan. Stop de uitzetting van Márcia en Gláucio en geef hen de verblijfsvergunning waar ze na vijftien jaar recht op hebben." 

Met de protestbijeenkomst wil Defence for Children het gezin een hart onder de riem steken. De organisatie roept mensen op om maandagavond in zwarte kleding naar het detentiecentrum in Zeist te komen. Met djembés zullen de demonstranten van zich laten horen voor Márcia en Gláucio. Ook zijn er sprekers, waaronder GroenLinks-kamerlid Linda Voortman en Sharon Gesthuizen van de SP.
 Bron: http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4381/mo233-m80/maandag-protestbijeenkomst-in-zeist-voor-m%E1rcia-en-gl%E1ucio#.VeCi6aTsXGI.linkedin

In Engeland zie je veel meer 1F zaken terug in de jurisprudentie en daar kan je aangerekend worden dat je een meeloper was tijdens een demonstratie waar mensen van de tegenpartij in elkaar werden geslagen MAAR je krijgt wel een echt proces met als richtlijnen de jurisprudentie van het Joegoslavie tribunaal.
Even voor wat perspectief:
* In Angola is al jaren vrede en veel mensen zijn er heen teruggekeerd;

* Kinderen maken terwijl je geen verblijfsstatus hebt en ze ook nog eens niet de taal van jezelf leren (als dat al geloofwaardig is) is in mijn optiek enorm onverantwoordelijk gedrag van de ouders. Hierin meegaan betekent die ouders ook verblijf geven. Of zullen we zulke kinderen, die inderdaad daar zelf niets aan kunnen doen, de keuze geven om in Nederland hun studie af te maken in een schippersinternaat?

- Zus is student en studenten kunnen een verblijfsvergunning krijgen. Waarom collecteert Defence for Children niet voor een studiepotje voor haar? Wat me wel weer opvalt is dat er een studie is gekozen waar je over de grens geen bal mee kunt. Zie je vaker bij illegale kinderen. Denk toch eens na! Als arts kun je prima aan de slag in Angola neem ik aan. Maar zie Taida Pasic: met een verblijfsvergunning voor studie kan je prima later blijven hangen omdat je als kennismigrant gaat werken of inmiddels getrouwd bent.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator