De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 augustus 2015

Angolese tieners Márcia en Gláucio mogen blijven


Márcia en Gláucio
De Angolese tieners Gláucio (13) en Márcia (18) mogen toch in Nederland blijven. Ze krijgen, samen met hun moeder, een verblijfsvergunning. De vader moet Nederland verlaten. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigd nadat Defence for Children het nieuws bekendgemaakt had aan de NOS.
Gláucio en Márcia zijn vanavond vrijgelaten uit het detentiecentrum in Zeist. Daarna worden ze naar een gezinslocatie in Gilze gebracht. Hun vader moet dus terug naar Angola en hij vertrekt vrijdag al.
De twee tieners dreigden te worden uitgezet. Omdat hun vader oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd, zou het hele gezin het land uit moeten.

Kinderpardon

Het ministerie zegt dat de tieners, vanwege de verdenkingen tegen hun vader, niet voldeden aan de voorwaarden voor het kinderpardon. "Mensen die terecht zijn gevlucht voor oorlog en ellende moeten hier niet oog in oog komen te staan met de veroorzakers daarvan", zegt het ministerie.
Volgens een woordvoerder heeft het gezin zelf ervoor gekozen om met zijn drieën in Nederland te blijven.
Verblijfsvergunning voor Márcia en Gláucio
Over hun dreigende uitzetting was veel verontwaardiging. Onder anderen kinderombudsman Marc Dullaert vond het onacceptabel dat de kinderen, die volgens hem gewoon Nederlands zijn, naar Angola zouden moeten.
Defence for Children heeft de protestbijeenkomst die voor vanavond gepland stond bij het detentiecentrum in Zeist afgelast en veranderd in een feestje.

Bron: http://nos.nl/artikel/2055221-angolese-tieners-marcia-en-glaucio-mogen-blijven.html

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator