De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 augustus 2015

COA waarom beginnen jullie geen campussen voor erkende (Syrische) vluchtelingen?

Volgens het Vluchtelingenverdrag moet je als land een erkende vluchteling net zo behandelen als de andere burgers.

Op het moment heeft de COA te kampen met heel veel Syrische vluchtelingen die allemaal op een huis wachten.

Als pas afgestudeerde jurist heb ik nog jarenlang in een studentenflat gewoond omdat je als student niet op de wachtlijst mocht voor een woning en pas na een jaar of 6 op die wachtlijst was je aan de beurt. Nu zijn die wachtlijsten nog steeds erg lang en staan mensen jaren ingeschreven. Niet altijd valt het dan goed dat vluchtelingen voor mogen.

Maar moeten we dat wel willen? Zo uit een ver land "drie-hoog-achter" alleen in Rotterdam of als enige buitenlander in een dorp in Twente terwijl je nog geen woord Nederlands verstaat? Helemaal alleen op jezelf zijn aangewezen terwijl je net iets heel ingrijpends hebt beleefd?

Waarom niet die vluchtelingen dezelfde behandeling geven als de studenten in Nederland en de pas afgestudeerden en hen in een campuscomplex laten wonen. Dat kan dus gewoon een asielzoekerscentrum zijn maar dan eentje wat luxer waar de hele dag inburgeringslessen worden gegeven en waar ook andere cursussen als solliciteren (veel Syrische mensen hebben een goede opleiding en kunnen ook Engels), traumaverwerking, eigen ondernemerschap, Engels, computeren en sport worden gegeven. Dan kunnen deze mensen veel beter voorbereid en wellicht al in het bezit van een baan ergens later naar een huis doorstromen. En kunnen ze als ze willen zo bij een buur binnenlopen die ook zit te ploeteren op een sollicitatiebrief of die zich afvraagt waar je hier in Nederland nou aan tabak voor een waterpijp kan komen. Een groep kan steun zijn en kan stimuleren.

Biedt zo'n campus aan als iets speciaals!


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator