De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 augustus 2015

Minister Asscher wil grens openstellen voor hoogopgeleiden

Interessant artikel? Deel het


Het moet voor bedrijven makkelijker worden om hoogopgeleiden van buiten de Europese Unie naar Nederland te laten komen voor tijdelijke werkzaamheden.
Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de opening van het Fieldlab Sociale Innovatie in Marknesse, zo schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.
Het toelatingsbeleid moet simpeler worden, zodat de grens makkelijker open gaat. Eerder pleitte de Sociaal-Economische Raad (SER) al voor een ruimhartiger toelatingsbeleid.
Binnen de huidige regelgeving is het lastig om bijvoorbeeld een technicus van buiten Europa voor een paar maanden naar Nederland te laten komen.
Asscher heeft de Tweede Kamer al laten weten de regeling te willen vereenvoudigen. "Je wilt niet dat slimme Nederlandse arbeidskrachten vertrekken zonder dat daar slimme buitenlandse professionals voor terugkomen", aldus de minister.

Lees hier het origineel: http://www.nu.nl/politiek/4114079/minister-asscher-wil-grens-openstellen-hoogopgeleiden.html

Is er niet zoiets als de Kennismigrantenregeling? Of zit daar tegenwoordig de verplichtte erkende referent procedure in de weg?
 

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator