De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 augustus 2015

Meedenker: Heeft u ooit in bezwaar een interne notitie van de IND boven water zien komen?

Casus: mensen vragen een verblijfsvergunning aan in Nederland en dienen de aanvraag met stukken in. De ambtenaar komt de afwijzing brengen en de referent vraagt of ze niet in de gelegenheid zouden worden gesteld om de aanvraag toe te lichten. De IND-ambtenaar geeft aan dat dat niet gebruikelijk is en dat ze dat maar in hun bezwaar moeten zetten maar gaat vervolgens toch uitgebreid met hen in gesprek. De aanvrager gaat in bezwaar en de IND komt met een interne notitie op de proppen waarin wordt aangegeven wat er in dat "nagesprek" zou zijn besproken en wat eigenlijk een soort aanvullende afwijzing is.

Het bevreemdt mij dat zo'n notitie niet ter reactie aan de aanvragers is voorgelegd. Nu wordt iemand maanden later met een blaadje geconfronteerd waarvan de teneur heel negatief is en dat wordt gebruikt om aan te geven dat iemand niet zijn bezwaar in Nederland mag afwachten en dit wordt zonder dat de aanvrager er ooit op heeft kunnen reageren naar de rechtbank gestuurd.

Behalve dat dat best karaktermoord is vraag ik me af of dit bestuursrechtelijk wel juist is.

Immers de IND vaart helemaal blind op de ambtenaar in eerste aanleg zonder iemand te horen en in feite dus zonder een totale heroverweging te laten plaatsvinden. Het gaat hier namelijk om iemand die wegens ouderdom niet meer alleen kan wonen in haar land van herkomst net als die Amerikaanse mevrouw. Iemand dan maar vast terugsturen maakt het hele bezwaar zo zinsledig.


Ik vraag me af of zo'n notitie standaard praktijk is bij zaken die media-gevoelig liggen en dat is deze.
Was het dan niet handiger geweest van de IND om deze aanvrager gewoon de bezwaarprocedure in Nederland te laten afwachten? Zeker omdat in een vergelijkbare zaak die in de media was wel  werd aangegeven dat die mevrouw haar bezwaar in Nederland mocht afwachten.

Wat vind u?

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator