Beantwoording Kamervragen over het verplichte basisexamen inburgering en gezinshereniging

Antwoorden van minister Asscher (SZW) op de vragen van de Kamerleden Kuiken en Marcouch (beiden PvdA) over de uitspraak van het Europese Hof van Justitie dat het verplichte basisexamen inburgering gezinshereniging ‘onmogelijk of uiterst moeilijk’ maakt.




 

 




Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Anoniem zei…
Mijn man is in 1999 in Nederland gekomen als asielzoeker vanuit Sierra Leone. Destijds was er nog geen inburgeringscursus. Hij heeft zich het Nederlands zelf eigen gemaakt.
Op een gegeven moment is hij, in vreemdelingendetentie gekomen, omdat zijn verblijfsvergunning over een maand afgelopen zou zijn en hij mogelijk illegaal zou kunnen worden. Sierra Leone kende geen laissez faire (zo heet dat toch?) Dankzij verandering van advocaat, en nu een goede! is hij uit detentie gekomen en wij zijn getrouwd. We hebben de Duitslandroute gevolgd en wonen nu weer in Nederland. Nu wil mijn man graag een Nederlands paspoort en hij heeft examen gedaan voor inburgering Nederlands. Hij is de eerst keer voor 2 onderdelen gezakt en heeft deze overgedaan in een herexamen. Echter voor het onderdeel lezen is hij nog niet geslaagd, ondanks dat hij nu al 4 keer herexamen heeft gedaan. Iedere keer weer 50 euro betalen en lang wachten op de uitslag. Bovendien krijg je geen uitslag van je resultaat, dus hij weet niet waar hij de fout in gaat. Om eerlijk te zijn, hij spreekt best wel goed Nederlands. Een cursus volgen kost ook veel geld en aangezien hij niet vergoed krijgt, omdat ik "teveel" verdien. Naar mijn idee is het niveau van de examens niet reeel. Wat is de mening van andere (ervarings)deskundigen? Ondertussen zijn we nog neit niet moedeloos, maar wel moe van al de tegenwerkingen.

Populaire posts van deze blog

Iraaks restaurant "Arbil" in Den Haag geopend

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn

VACATURE: Regiomanager Friesland Vluchtelingenwerk Noord-Nederland

Zambrano en Dereci-arresten geven alleen verblijfsrecht als EU-onderdaan gedwongen moet vertrekken (uitspraak)

Het Nederlands - Amerikaans Vriendschapsverdrag mag dan verdwenen zijn in de Vc maar het geldt natuurlijk nog steeds.

drs King na faillissement weer aan de slag

VACATURE: Advocaat-stagiaire (Strafrecht/Vreemdelingenrecht) bij Dobosz Advocatuur in Zoetermeer