De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 augustus 2015

Meet vreemdelingenrecht met twee maten?

Bij een Syrische asielzoeker die na verblijf in Turkije doorreist naar de EU en zegt "In Turkije kon ik maar 300 euro verdienen hier kan ik gewoon een goede baan vinden" is de reactie van asieljuristen
"Ja Turkije, Libanen en dergelijke worden niet als veilige derde landen gezien voor Syrische asielzoekers omdat ze daar geen bestaan kunnen opbouwen en in Libanon hebben ze ook last van IS invloeden".

Wanneer iemand in Nederland zegt "Ik wil graag mijn broer uit Turkije hierheen halen. Daar verdient hij nauwelijks genoeg om van te leven en hier kan ik hem in mijn restaurant laten werken" zeggen de kenners van het vreemdelingenrecht "Ja maar broers komen niet in aanmerking voor gezinshereniging en een verblijfsvergunning voor arbeid als afwashulp in uw restaurant gaat ook niet lukken want daarvoor is voldoende prioriteit genietend aanbod uit de EU beschikbaar".

Als iemand uit Libanon vlucht en aangeeft "Ik vind het in mijn land de laatste tijd teruguit gaan met die IS invloeden", wordt zijn asielaanvraag vast afgewezen omdat er geen sprake is van vervolging en het land is niet eng genoeg om een verblijfsvergunning op basis van artikel 3 EVRM te krijgen.

Wordt het vreemdelingenrecht dan toch ondanks alle regels eigenlijk beheerst door onderbuikgevoelens en emoties? Denken we in ons achterhoofd bij de Syrische vluchteling "Goh het zou je toch overkomen dat van die gekken je land in brand steken. Laten we die mensen maar een goede veilige plek geven en welk plekje is beter dan waar we zelf gelukkig zijn". Terwijl bij bijvoorbeeld een arm iemand uit een ander land dan eerder wordt gedacht "Nou dan stuur je die broer van je toch maandelijks wat geld op of je betaalt een studie voor hem".
 
Is dat een teken dat de blinddoek van Vrouwe Justitia soms niet helemaal goed zit of vinden we dat een echte vluchteling meer moet worden geholpen?
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

John Walls zei

Het gaat er niet om dat een Syrier in Turkije geen bestaan kan opbouwen, Nederland kan hem simpelweg niet terugsturen.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator