De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 augustus 2015

Is uitzetting nieuwe 'Mauro's' gevolg van falend asielbeleid? (of falende ouders?)

 door Servaas van der Laan
De jonge, en volledig ingeburgerde Márcia (18) en Gláucio (13) Ventura Tiago worden volgende week uitgezet naar Angola. Zijn ze de dupe van een falend asielsysteem of het slachtoffer geworden van vertrekweigering van hun ouders?
Na de kinderen van de Turkse kleermaker Zekeriya Gümüs in 1997, de Kosovaarse Taida Pasic in 2006 en Mauro Manuel in 2011 zijn er weer uitgezette asielkinderen in het nieuws die op medeleven mogen rekenen.
Zonder uitzondering spreken ze keurig Nederlands en zien ze hier een gelukkige toekomst voor zichzelf. Er is alleen één probleem: hun ouders zijn jaren geleden door de Nederlandse immigratiedienst IND uitgewezen, maar weigerden te vertrekken. Intussen zijn de kinderen zo ingeburgerd dat uitzetting als 'inhumaan' wordt bestempeld.

Nieuwe Mauro's

Ook Márcia (18) en Gláucio (13) Ventura Tiago wonen al geruime tijd in Nederland. Márcia zou deze week beginnen aan haar studie rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Tiago zit in 2-havo en is nog nooit in Angola geweest.
Toch zullen deze goed geïntegreerde kinderen volgende week op het vliegtuig naar Angola worden gezet. Is er sprake van een falend asielsysteem waar deze kinderen nu de dupe van dreigen te worden? Zoals vaak is de werkelijkheid gecompliceerder.

Lees hier verder in Elsevier: http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/Is-uitzetting-nieuwe-Mauros-gevolg-van-falend-asielbeleid-2678218W/Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator