De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 augustus 2015

GEZOCHT: Rotterdamse Moeders voor Elkaar (Taalvrijwilligers en deelnemeners)

Voor het project 'Rotterdamse Moeders voor Elkaar' is de stichting 'me & society' opzoek naar taalvrijwilligers en deelnemers. Voor meer informatie zie de link: http://www.meandsociety.com/uploads/images/wervingsflyer%20Moeders%20voor%20%20Elkaar.pdfRotterdamse Moeders voor Elkaar

Gezondheid en taal zijn twee van de grootste rijkdommen in een samenleving. Ze zijn  sterk aan elkaar gerelateerd. ‘Als je de bijsluiter van een medicijn niet kunt lezen, dan kan het goed misgaan'.
Al enige tijd is stichting ‘me & society’ bezig met het onderwerp autisme (ASS) en migranten.
Professionals herkennen ASS minder snel bij migrantenkinderen dan bij autochtone kinderen. Wellicht komt dit doordat professionals bij migrantenkinderen met communicatieve problemen eerder denken aan een taalachterstand dan aan ASS.
Deze problematiek is niet alleen te zien bij kinderen met ASS maar heeft ook betrekking op andere beperkingen. Daarom heeft  stichting ‘me & society’ besloten dit project breder te maken.
In het kader hiervan (en in opdracht van de Gemeente Rotterdam) is ‘me & society’ een project gestart waarbij 40 Rotterdamse moeders van een kind met beperking bij elkaar brengen. 20 moeders die de Nederlandse taal goed beheersen worden als taalvrijwilligers gekoppeld aan 20 moeders die de Nederlandse taal niet (voldoende) beheersen of laaggeletterd zijn.
Doel van dit project is dat de moeders beter de weg weten in de gezondheidszorg en ook leren om tijd voor zichzelf in te bouwen aangezien het zorgen voor een kind met een beperking al zwaar genoeg is.
Eind september krijgen de taalvrijwilligers een training van de Stichting Lezen en Schrijven (bestaan uit 4 bijeenkomsten van 3 uur in 2 weken) en gaan daarna aan de slag met de taalondersteuning van de andere moeders.
Na de trainingen worden de taalvrijwilligers één op één gekoppeld aan de andere moeders. Gedurende 12 weken trekken de koppels met elkaar op voor de taalactiviteiten en om samen leuke dingen te doen. Aan het einde van deze 12 weken hebben de vrouwen beter Nederlands geleerd en zijn de andere vrouwen een ervaring rijker.
Ook zal er 2 á 3 keer nog een themabijeenkomst plaatsvinden, tussendoor en/of na afloop van de training. De onderwerpen voor de themabijeenkomsten worden in overleg met elkaar bepaald en eventuele  gastsprekers worden hiervoor uitgenodigd. Idee voor een onderwerp is bijvoorbeeld: hoe en waardoor kunnen wij (weer) (meer) energie krijgen? Hoe communiceer ik beter/het best met de zorgverleners of met de leerkrachten van mijn kind?
Ben je geïnteresseerd om als taalvrijwilliger of deelnemer mee doen met het project, stuur dan een mailtje naar: moedersvoorelkaar@meandsociety.com
Voor vragen en/of meer informatie kunt u ook bellen met de volgende telefoonnummers: 06 519 784 75 (Sussan Sanobari) of 06 295 76 523 (Karin Gerretsen)Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator