20 augustus 2015

The Bagel Express: Hoe een jurista veranderde in een bagelista

Velen van u zullen haar nog kennen uit de groep Vreemdelingenrecht op Linkedin.

"…Zondag 16 maart 2014. De dag waarop het avontuur begon. Ik had me voorgenomen om voor het eerst bagels te gaan maken. Toen ze in de oven zaten, vroeg ik me af: ‘zouden ze zijn gelukt’? Ik had geen idee wat me te wachten stond. De verwachtingen waren niet hoog gespannen. Het was maar een broodje, toch? Tijdens mijn eerste hap. Wauw, al die smaken!
Ik eet bijna dagelijks brood. Net als u waarschijnlijk. Gewoon, omdat het hoort. Vol verbazing ging er die dag een wereld voor me open. Dit ronde broodje met die uitbundige smaken, het heeft mijn leven veranderd. Na mijn eerste bagel wist ik het: ‘ik ga bagels verkopen!’
En nu: ‘The Bagel Express’ is een feit. U kunt genieten van dit eeuwenoude stukje Joodse ambachtsbrood. U proeft de beste en eerlijkste ingrediënten, maar ook mijn uitbundige liefde voor de bagel. U hebt een eerlijke, heerlijke en begeerlijke bagel te pakken.
“Lechaïm!”, Bagelista Belinda Wolters"

 Voor de veschillende soorten die ze maakt en bezorgd kijkt u hier: http://thebagelexpress.nl/menu/


De Bagel

De bagel (‘beegel’) wordt regelmatig verward met de donut. Ergens te begrijpen aangezien de vormen hetzelfde zijn. Toch is dit de enige overeenkomst en kan de donut niet tippen aan de eigenschappen en uitgebreide bereidingswijze van de bagel. Daar waar de mierzoete donut vaak als lekkernij naast de maaltijd of bij de koffie gegeten wordt, heeft de bagel een veel intensere smaak en wordt hij als volwaardige maaltijd genuttigd. Hij wordt vaak ingesmeerd met roomkaas en belegd met vleeswaren, vis of jam.
The Bagel Express bereidt haar bagels op authentieke wijze. Voor de witte bagels maken wij gebruik van biologisch meel. Het meel voor de viergranen bagels bestaat uit tarwe, mais, gerst en rogge. Om de authentieke bagelsmaak te krijgen worden de bagels op smaak gebracht met een speciaal soort mout. De natuurlijke suikers in de mout zijn ontstaan tijdens het fermentatieproces, daarom bevatten onze bagels geen geraffineerde suikers of zoetstoffen.
Als het deeg voldoende elastisch gekneed is, begint het vormen. Het deeg wordt in gelijke stukken verdeeld en het rollen van de deegstaven kan beginnen. Nadat deze om de handpalm zijn gewikkeld, worden de uiteinden aan elkaar gehecht, waardoor de prachtige, ronde bagel ontstaat. Na het rijzen en rollen worden de bagels enkele minuten in water gepocheerd. Daarna gaan ze de oven in. Hierdoor ontstaat de knapperige korst.
De korst van de naturelbagel heeft een pretzelachtige smaak en kleur. De korst kan desgewenst bestrooid worden met verschillende soorten toppings. Door het mout krijgt de binnenkant van de bagel een subtiel aanwezige zoete smaak, naast het zoutige dat hem hartig maakt. De diepe smaak van de bagel is niet met het verstand te doorgronden, alleen de smaakpapillen weten hier raad mee! De compacte binnenkant van de bagel is heerlijk ‘chewy’ en compact. Om u een indruk te geven: daar waar een pistolet 60 gram weegt, ligt het originele gewicht van de bagel rond de 110 gram. Voor de echte bagelbeleving bevelen wij de naturelbagel zonder topping bij u aan.
The Bagel Express bereidt haar bagels voor dag en dauw. U krijgt dus altijd dagverse bagels bezorgd. Verser en lekkerder bestaat niet!

http://thebagelexpress.nl/contact/

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...