De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 februari 2014

Ontslag COA-medewerker vanwege relatie met asielzoeker

Intieme relaties. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is er niet van gediend. Tenminste niet als het gaat om relaties tussen personeel en asielzoekers. In de gedragsregels van het COA staat:

Het is voor medewerkers niet toegestaan on affectieve/intieme relaties aan te gaan met bewoners.

OntslagprocedureEen medewerker kreeg warme gevoelens voor een asielzoeker die woonde op een andere locatie dan waar hij werkte. De liefde bleek wederzijds te zijn. Toen het COA lucht kreeg van de relatie tussen beide heren waren de rapen gaar. Het COA vroeg de rechter de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Volgens het COA zou de medewerker de gedragsregels hebben overtreden. De uitspraak was deze maand.

Overtreding gedragsregels?Volgens de rechter legt het COA het begrip bewoners uit de gedragsregels te strikt uit. Omdat de medewerker geen relatie is aangegaan met een asielzoeker van zijn eigen locatie valt hem volgens de rechter niets te verwijten. Aan de arbeidsovereenkomst maakt de rechter wel een eind, omdat de medewerker het inmiddels ook wel met het COA heeft gehad.

Ontslagvergoeding
Zijn loopbaan bij het COA heeft de man niet alleen een partner opgeleverd. Aan het ontslag hangt namelijk een prijskaartje voor het COA, omdat het COA de situatie volgens de rechter onnodig heeft opgeblazen.

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

 
 Hier gevonden: http://www.croondavidovich.nl/nieuws/ontslag-door-relatie-met-asielzoeker/2118


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator