De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 februari 2014

Afwijzing verblijfsvergunning asielzoeker Iragh voorlopig ingetrokken

 Asielzoeker Iragh Ebrahimi uit Tegelen krijgt een extra kans.
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de afwijzing voor een verblijfsvergunning voorlopig ingetrokken. De IND heeft besloten dat er eerst een hoorzitting plaats moet vinden om het verhaal van Iragh nog een keer te horen.
Ouders vermoord
De 18-jarige Afghaan die samen met zijn oma in Tegelen woont, moet van de IND het land uit. De dienst gelooft niet dat de ouders van Iragh in Afghanistan zijn vermoord door de taliban. Oma, die wel in Nederland mag blijven, is het enige overgebleven familielid dat Iragh nog heeft. Mede daarom heeft hij bij de IND gevraagd of hij op humanitaire gronden in Nederland kan blijven.
Iragh Ebrahimi reageert positief op de hoorzitting: "Ik ben blij dat de IND de negatieve beslissing heeft ingetrokken en ze het nog een keer willen bekijken".
Extra kans
Zijn advocaat Marianne Rinkes ziet het als een extra kans voor Iragh: "Het is zeker een kans om bepaalde zaken extra te benadrukken tijdens de hoorzitting".
Naar verwachting zal de hoorzitting binnen enkele maanden plaats vinden.

Dit artikel staat op de site van L1 de regionale omroep voor Limburg: http://www.l1.nl/nieuws/244407-afwijzing-verblijfsvergunning-asielzoeker-iragh-voorlopig-ingetrokkenVenlo achter schermen actief voor asielzoeker Iragh

De gemeente Venlo is achter de schermen actief bezig met de kwestie rond asielzoeker Iragh Ebrahimi.
De 18-jarige jongen uit Afghanistan woont samen met zijn oma in Tegelen. Zij mag blijven, maar hij moet het land uit omdat hij niet kan bewijzen dat zijn ouders zijn vermoord door de taliban. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gelooft dat verhaal niet.

'Stille diplomatie'
Het gemeentebestuur zegt in een reactie dat ze de "weg van de stille diplomatie" bewandelen. Volgens het college is dit een "individuele kwestie die niet gebaat is bij een sterk gepolitiseerd debat".

Eerder lieten onder meer PvdA-wethouder Ramon Testroote en CDA-raadslid Aissa Meziani zich uit over de positie van Iragh. Beide ondertekenden ze de petitie 'Iragh moet blijven'.

 Dit artikel staat op de site van L1 de regionale omroep voor Limburg: http://www.l1.nl/nieuws/244401-venlo-achter-schermen-actief-voor-asielzoeker-iragh

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator