De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 februari 2014

Zoek de fout: 23 illegalen in boerderij op Agriport


MIDDENMEER - Bij een controle van een als leegstaand geregistreerde boerderij op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer zijn 23 illegalen aangetroffen.
Medewerkers van het interventieteam van Kompas Noordkop stuitten tijdens een bezoek op achttien seizoensarbeiders uit Polen, drie uit Letland en twee uit Hongarije.
Zij waren niet bij de gemeente Hollands Kroon ingeschreven. Negentien van hen deden dat ter plaatse. Ook rookmelders werkten niet. Op sommatie van de dienst is dat euvel intussen verholpen.
Bij controles in drie woningen in Slootdorp en Den Helder werden acht Polen aangetroffen. Zij waren eveneens niet ingeschreven.

Bron:  http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article26768823.ece/23-illegalen-in-boerderij-op-Agriport

Ziet u de fout?

Als Hongaar of Pool mag je hier gewoon werken of je nu bij de IND ingeschreven staat of niet (Je moet je wel als werkende belasting plcihtige aanmelden voor een burgerservicenummer bij de Gemeente). De Letten mogen alleen werken met een tewerkstellingsvergunning (UPDATE: OOK EU). En in die boerderij wonen mag natuurlijk niet als dat van de eigenaar niet mag.

UPDATE: Je hebt gelijk Gart. Letland is inmiddels ook een EU land. Je hoort er nooit wat over. Ook Letten mogen hier dus gewoon werken en wonen.

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

1 opmerking:

Gart Adang zei

Volgens mij mogen Letse Unieburgers ook gewoon werken zonder tewerkstellingsvergunning.

De grootse fout is de kop van het artikel: geen van de betrokkenen is illegaal in Nederland. Hooguit is sprake van illegale bewoning van de boerderij.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator