De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 februari 2014

Refugee named Marwan, 4, found wandering the desert alone while fleeing civil war in Syria Bericht klopt niet


 A heart-wrenching photo captures the moment UN workers caught up with the toddler, who was lugging a plastic bag full of his possessions near Syria’s border with Jordan. Little Marwan was later reunited with his mother.

A 4-year-old named Marwan, whose family fled the civil conflict in Syria, was found by UN workers wandering the desert near the Jordan border.

@and_harper via Twitter

A 4-year-old named Marwan, whose family fled the civil conflict in Syria, was found by UN workers wandering the desert near the Jordan border.


Read more: http://www.nydailynews.com/news/world/refugee-marwan-4-found-desert-fleeing-war-syria-article-1.1617606#ixzz2tg2yrS2G



FAKE: Syrisch jongetje alleen in woestijn

Marwan, alleen, SyriëHet verhaal over de vierjarige Marwan die volgens verschillende media alleen de woestijn op de grens tussen Syrië en Jordanië overstak, blijkt nep te zijn. Op een eerdere foto is te zien hoe VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR het jochie hielp. Hij lijkt helemaal daarop helemaal alleen.



Nieuwe foto's bewijzen dat Marwan helemaal niet alleen in de woestijn ronddwaalde. Het jochie liep een paar meter achter een grote groep en is zijn familie helemaal niet kwijt.



Maandag schreef RTL nog dat het jochie in het vluchtelingkamp in Jordanië werd herenigd met zijn familie. Een woordvoerder van UNHCR voegde daar bij het RTL Nieuws nog het volgende aan toe: "We hebben begrepen dat hij zijn oma in het kamp heeft gevonden." Inmiddels bericht RTL dat er sprake is van een hoax.

Bron: http://www.funx.nl/index.php/omg/20512-fake-syrisch-jongetje-alleen-in-woestijn

De foto mag dan bewerkt maar maakt dat het minder erg wanneer een 4-jarig kind zijn thuis moet achterlaten omdat er oorlog is in zijn land? Zo vind ik het nog steeds heel zielig.


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator