De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 februari 2014

Ugandese homo's krijgen asiel in Nederland


Homo's en lesbiennes uit Uganda die asiel aanvragen in Nederland, zullen een verblijfsvergunning krijgen. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.
(....)
 Volgens Teeven kan niet nog worden gesproken van een systematische vervolging van homo's in Uganda en worden asielverzoeken daarom nog apart bekeken. Maar het is „moeilijk voorstelbaar” dat een individuele asieltoets, mits het „aannemelijk” is dat de Ugandees inderdaad homo, lesbienne, transgender of biseksueel (lhbt) is, tot een afwijzing van het verzoek leidt.
Ugandese homo's en lesbiennes „zullen derhalve een verblijfsvergunning asiel krijgen, tenzij concreet uit de individuele situatie blijkt dat na terugkeer geen sprake zal zijn van vervolging”.

Lees het hele artikel in de Telegraaf hier:  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22331511/__Homo_s_krijgen_asiel_in_NL__.html


 Lees meer over de nieuwe anti-gay wet in Uganda en welk effect dat heeft hier:

Ugandan newspaper names 200 'homos' after anti-gay law signed

A newspaper stand in Kampala displays Uganda's local dailies on February 25, 2014, a day after the president signed a tough new anti-gay law
.
Kampala (AFP) - A Ugandan newspaper listed Tuesday 200 people it accused of being gay, a day after the president called homosexuals 'mercenaries' and signing one of the world's toughest anti-gay laws.
"Exposed!" the headline of the Red Pepper tabloid read, beneath photographs of Ugandans it said were gay, as well as reporting on lurid stories of alleged homosexual actions.
"Uganda's 200 top homos named," the daily newspaper added, which listed both those who have openly declared their sexuality as well as those who had not, including gay rights activists, priests and music stars.


Lees verder hier: http://news.yahoo.com/uganda-newspaper-names-200-39-homos-39-anti-000139038.html;_ylt=AwrSyCOHxwxT.ywAxevQtDMD

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator