DM Academy organiseert op 6 maart 2014 een cursus 'De verblijfsrichtlijn 2004/38/EG en de Nederlandse rechtspraktijk'. Richtlijn 2004/38/EG geeft een bijna ongeclausuleerd recht op verblijf van unieburgers in andere lidstaten van de EU. Dit recht strekt zich tevens uit tot echtgenoten en (in mindere mate) ongehuwde partners. Binnen het Nederlandse vreemdelingenrecht wordt door de IND op eigenzinnige wijze invulling gegeven (lees: worden beperkingen gesteld) aan dit recht. In hoeverre is dit toegestaan, gelet op de in de Richtlijn neergelegde rechten en de daarmee samenhangende regelingen?
Tijdens de cursus wordt ingegaan op de inkomenseisen, die door de Nederlandse IND worden gesteld, in aanvragen om toetsing aan het EU-recht.
Daarnaast zal de in de praktijk veel gebezigde term ‘schijnhuwelijk’ onder de loep worden genomen. De cursusleiders zullen hierbij praktische tips delen die in verblijfsprocedures, waar deze aspecten een rol spelen, van nut kunnen zijn.
MELD U HIER AAN
Onderwerpen
- Eisen aan de inkomenssituatie van de unieburgers
- Hoe wordt door IND gekeken naar de (huwelijks)relatie van de unieburger en diens partner
- Uitleg van het begrip ‘schijnhuwelijk’ in het licht van de Europese regelgeving en rechtspraak binnen Nederland en de EU
- Uitwisselen van tips over de handelswijze bij EU-toetsingsaanvragen en vervolgprocedures
Cursusinformatie
Datum 6 maart 2014Tijd 15.45 - 18.15 uur (aansluitend borrel)
Locatie Sportlaan 40, Den Haag
Kosten € 125,- per persoon (excl. btw, 2 PO-punten)
Het cursusmateriaal wordt vooraf digitaal verstrekt. De cursus wordt gevoerd in debatstijl met twee cursusleiders. De deelnemers worden aangemoedigd actief te participeren en praktijkvoorbeelden aan te dragen.
Sprekers
- Mr. J.M. Maas, advocaat bij Delissen Martens
- Mr. J.E. Hamann, advocaat bij Delissen Martens
Bron: http://www.delissenmartens.nl/nl/nieuws/1391677865/2-PO-cursus-De-verblijfsrichtlijn-200438EG-en-de-Nederlandse-rechtspraktijk-6-maart-2014
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten