De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 oktober 2009

Beroep op verschoonbaarheid van overschrijden bezwaartermijn in pardonzaak (uitspraak rechtbank)

LJN: BK0026,Voorzieningenrechter Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Amsterdam , AWB 09/6849

Datum uitspraak: 18-09-2009
Datum publicatie: 14-10-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Inhoudsindicatie: (afschaffing) Pardonregeling / ontvankelijkheid bezwaar / verschoonbaarheid
Verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening hangende bezwaar tegen de ambtshalve weigering een aanbod te doen op grond van de pardonregeling. De vraag is of het bezwaar ontvankelijk is. Vaststaat dat verzoeker op 5 september 2008 bekend was met het feit dat aan hem niet ambtshalve een aanbod zou worden gedaan, zodat de termijn voor het indienen van het bezwaarschrift op die datum is gaan lopen. Het eerst op 27 januari 2009 ingediende bezwaar is dan ook niet tijdig. De voorzieningenrechter begrijpt verzoekers betoog aldus dat het niet tijdig indienen verschoonbaar moet worden geoordeeld. Nu verzoeker in de, door verweerder gewekte, veronderstelling leefde dat tegen de minuut geen bezwaar kon worden gemaakt, kan het verzoeker niet worden verweten dat hij niet binnen vier weken na het ontvangen van de minuut bezwaar heeft ingesteld. Naar de voorzieningenrechter verzoeker begrijpt, is verzoeker op 1 januari 2009 bekend geworden met het feit dat hij bezwaar kon instellen. Ingevolge vaste jurisprudentie had het van verzoeker verwacht kunnen worden dat hij zo spoedig mogelijk na 1 januari 2009 alsnog bezwaar zou instellen. Het eerst op 27 januari 2009 instellen van bezwaar is niet als zo spoedig mogelijk aan te merken. Overschrijding van de termijn niet verschoonbaar.


Bron: rechtspraak.nlGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator