De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 oktober 2009

Generaal pardon 300.000 illegalen Italië

Rome, 1 okt. Bijna 300.000 illegale immigranten hebben zich de afgelopen maand in Italië aangemeld voor een generaal pardon. Het zijn vooral vrouwen die werken als gezins- of ouderenverzorgers. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

De aanmeldingen volgen op de invoering van een nieuwe strenge immigratiewet deze zomer. Die bepaalt dat illegaliteit strafbaar is en dat er uitzetting en een boete tot 10.000 euro op staat. Om te voorkomen dat door deze wet honderdduizenden Italiaanse families hun illegale hulp zouden kwijtraken, besloot de regering alleen voor deze categorie een generaal pardon aan te bieden.

Volgens immigranten- en vrijwilligersorganisaties is de operatie bij voorbaat mislukt. Zij schatten dat er 500.000 tot 750.000 illegale ouderen- en gezinsverzorgers zijn. De tegenvallende opkomst zou te maken hebben met de opgelegde voorwaarden. Een gezinsverzorger dient minstens 20 uur bij een familie te werken, terwijl velen juist minder uren bij verschillende families werken. Ook moeten de opdrachtgevers van de huishoudsters aantonen dat ze ten minste een inkomen van 20.000 euro bij de fiscus hebben opgegeven.

Belangenorganisaties hebben de regering gevraagd de regeling te verlengen. Minister Roberto Maroni van Binnenlandse Zaken wil dat niet doen. „Wie heeft besloten om zwart te blijven werken, zal worden getroffen door de sancties.” In 2002 maakten al eens bijna 700.000 illegalen gebruik van een Italiaans generaal pardon.

Adverteren bij Daisycon

Bron: http://www.nrc.nl/buitenland/article2375261.ece/Generaal_pardon_300.000_illegalen_Italie

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator